Telecí pečeně se smetanovou omáčkou
Ingredience
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Telecí kýta |
1 kg |
Víno bílé |
0.125 l |
Zakysaná smetana |
0.125 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso protkneme proužky slaniny a osolíme.
- V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu a maso po celém povrchu opečeme. Podléváme je vínem a vývarem a pečeme téměř doměkka.
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a vzniklou kaší potřeme povrch pečeně. Pečeme, až se utvoří růžová kůrka.
- Nakonec šťávu procedíme a přidáme trochu citronové šťávy.
- Podáváme s jemným knedlíkem nebo s polentou.