Telecí pečeně se smetanovou omáčkou

Ingredience


Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Telecí kýta 1 kg
Víno bílé 0.125 l
Zakysaná smetana 0.125 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso protkneme proužky slaniny a osolíme.
  2. V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu a maso po celém povrchu opečeme. Podléváme je vínem a vývarem a pečeme téměř doměkka.
  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a vzniklou kaší potřeme povrch pečeně. Pečeme, až se utvoří růžová kůrka.
  4. Nakonec šťávu procedíme a přidáme trochu citronové šťávy.
  5. Podáváme s jemným knedlíkem nebo s polentou.