Fazole s uzeným masem v jednom hrnci
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
88 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřová uzená plec |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Přes noc namočené fazole vaříme spolu s uzeným masem. Přidáme olej, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a bobkový list.
- Když jsou fazole i maso měkké, maso vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Svrchu sebereme trochu mastného vývaru a rozmícháme v něm lžíci hladké mouky. Necháme krátce povařit.
- Podáváme s čerstvým chlebem.