Fazole s uzeným masem v jednom hrnci

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazole bílé 88 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřová uzená plec 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Přes noc namočené fazole vaříme spolu s uzeným masem. Přidáme olej, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a bobkový list.
  2. Když jsou fazole i maso měkké, maso vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Svrchu sebereme trochu mastného vývaru a rozmícháme v něm lžíci hladké mouky. Necháme krátce povařit.
  3. Podáváme s čerstvým chlebem.