Jehněčí maso s rajčaty
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí plec |
1 kg |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Rajčata |
4 ks |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso vykostíme, upravíme do tvaru válečku, protkneme slaninou a osolíme.
- V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Na tomto základu opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, podlijeme vývarem a pečeme téměř doměkka.
- Nakonec přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.