Jehněčí maso s rajčaty

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 1 ks
Jehněčí plec 1 kg
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Rajčata 4 ks
Slanina vepřová 80 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso vykostíme, upravíme do tvaru válečku, protkneme slaninou a osolíme.
  2. V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Na tomto základu opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, podlijeme vývarem a pečeme téměř doměkka.
  3. Nakonec přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme.