Filé na rajčatech

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Filé rybí 800 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 ks
Pórek 2 ks
Rajčata 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce filé osolíme.
  2. Pórky řádně omyjeme, odstraníme volné části listů a zbytek nakrájíme na kousky. V rozehřátém oleji a polovině másla opečeme připravený pórek a vložíme připravené filé, které opečeme po obou stranách. Následně k nim přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou petrželovou nať, hrubě nasekaný česnek a vše dodusíme.
  3. Ze zbylého másla a mouky uděláme tzv. francouzskou kuličku a po malých kouscích ji vhazujeme mezi porce ryby. Kuličky necháme ve šťávě rozvařit.