Domácí hranolky
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Domácí hranolky

Obrázek

Léto plné grilovaček je tady. S co se nejvíce hodí k hamburgerům a steakům? No přece hranolky, ideálně domácí! A ne, nemyslíme takové, co si koupíte mražené a v pravý okamžik usmažíte nebo upečete, nýbrž ty opravdové domácí, z čerstvých brambor.

Příprava domácích hranolek vám možná připadá zdlouvahá a komplikovaná, ale jakmile si postup osvojíte, už po kupovaných hranolkách nesáhnete. Výroba této oblíbené přílohy je cennou kuchařskou dovedností, díky níž si vysloužíte obdiv přátel a pohled na rozzářené dětské tvářičky.

Dvojité smažení

Klíčem k dokonalým bramborovým hranolkům je dvojité smažení. Pokud jste měli v plánu péct hranolky v troubě, bohužel vás zklameme – trouba nikdy nedovede zajistit měkké, křupavé a šťavnaté hranolky. Možná i říkáte, že ty mražené chutnají z trouby dobře, jenže i ty byly nejprve usmaženy. Trouba je skvělá k přípravě opékaných brambor, avšak hranolky je skutečně třeba usmažit.

Dvojité smažení je důležité pro správnou konzistenci hranolek. Nejprve se syrové brambory nakrájené na hranolky smaží při nízké teplotě, aby se celé propekly. Pak se smaží podruhé zprudka, aby získaly křupavý povrch.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist