Zavařování rajčat
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Zavařování rajčat

Obrázek

Také vás vaše zahrádka obdařila obrovskou úrodou rajčat? Pokud ano, možná už členové vaší rodiny odmítají rajčata konzumovat, protože jsou jich jednoduše přejedení. Na tom není nic zvláštního a není to ani důvodem pro to špatnou náladu.

Rajčata jsou neuvěřitelně univerzální surovinou, kterou v průběhu roku použijete do bezpočtu pokrmů – k těstovinám, na pizzu, lečo, masovou směs do bramboráku, indické kuře masala, chili con carne, rajskou omáčku i polévku. Jediné, co musíte udělat, abyste si mohli všechny tyhle dobroty uvařit z domácích surovin, je správně rajčata zavařit.

Jak uchovat rajčata na „horší časy“

Rajčata můžete konzervovat tak, jak jsou, třeba naložená v oleji nebo octovém nálevu spolu s česnekem a bylinkami. V Itálii je oblíbené sušení rajčat na slunci, které koncentruje tu správnou rajčatovou chuť – sušená rajčata potom můžete naložit do oleje. Častěji se ale čerstvá rajčata zpracovávají na polotovary a ochucovadla – kečup, protlak, loupaná rajčata ve vlastní šťávě. Dokonce si můžete zavařit i hotovou omáčku na těstoviny nebo sugo na pizzu.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist