Kmín jako koření i lék
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Kmín jako koření i lék

Obrázek

Kmín je jeden z těch druhů koření, které hojně používaly už naše prababičky, které k české kuchyni neodmyslitelně patří a které nesmí chybět v žádné domácnosti. Věděli jste ale, že kmín není dobrý jen k dochucení chleba, brambor a pečené kachny, ale že má také příznivý vliv na lidské zdraví?

Používání kmínu, jednoho z poměrně malého počtu druhů koření rostoucích v Evropě, při přípravě pokrmů máme doloženo už v době kamenné, ve starověku a ve středověku potom jeho popularita dále rostla. Nebyl ale používán jen k okořenění pokrmů, ale rovněž se podával samostatně jako lék nebo prostředek na ochranu proti zlým duchům.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist