Ovesná kaše 3krát jinak, vyzkoušejte je všechny
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Ovesná kaše 3krát jinak, vyzkoušejte je všechny

Obrázek

Mrkvový dort je populární na celém světě. Korpus je díky mrkvi vláčný a šťavnatý, koření a ořechy mu zase dodávají výraznou vůni a chuť. Receptů na mrkvový dort byste našli spoustu – asi nejznámější je v kombinaci s čerstvým sýrem. Pokud ho ale ozvláštníte kávovým krémem, zažijete něco nevídaného.

Ovesná kaše uleželá přes noc

Tato variace je poměrně jednoduchá, přitom dodá vašim vločkám spoustu chuti. Vločky totiž necháte přes noc „naložené“ ve vodě nebo mléku (na 50 gramů vloček cca 100 ml tekutiny) společně a dalšími oblíbenými surovinami. Co přidat?

Skvělou volbou bude například lyofilizované ovoce, které podobně jako vločky krásně natáhne vodu a změkne. Můžete přidat ale i ovoce čerstvé, cukr, skořici, kakao, oblíbenou bylinku a další suroviny dle chuti. Vše dejte do uzavřené nádoby a uložte buď v lednici, nebo v chladnější místnosti.

Naložené vločky lze takto jíst i syrové. Druhou (doporučenou) variantou je uvaření kaše. Ráno dejte naložené suroviny do hrnce přidejte ještě asi 100 ml vody či mléka. Přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Dozdobit ještě můžete čerstvým ovocem.

Ovesná kaše se strouhaným jablkem

Použijte suroviny na základní kaši, postup přípravy je v začátku stejný. Kromě toho ale přidáme přímo při vaření do kaše jedno nastrouhané jablko a bohatou dávku skořice. Tyto suroviny kaši krásně zjemní, osladí a provoní. Na finální dochucení nebudete potřebovat nic jiného. Jde o jednoduchou a rychlou kaši, na kterou se budete těšit každé ráno. Patří totiž k těm nejoblíbenějším. Skvěle se do ní hodí i pokrájené lískové či vlašské ořechy.

I klasiku můžete trochu vylepšit

Každý má na ovesnou kaši trochu jiný recept. Naprostý základ ale spočívá v tom, že ovesné vločky povaříte v mléce. Výsledkem může být sice výživná, ale na duši příliš neuspokojující snídaně. Stačí přitom málo a i běžnou ovesnou kaši můžete posunout na vyšší úroveň.

V první řadě zkuste ovesné vločky namlít (nebo si kupte rovnou mleté). Kaše díky tomu bude mnohem jemnější struktury i chuti.

Základní ovesnou kaši připravte z těchto surovin:

  • 100 g mletých ovesných vloček

  • 250 ml mléka

  • 250 ml vody

Jak chuti pomoci bez čehokoli jiného? Vločky můžete nejprve opražit na pánvi. Tím je krásně rozvoníte. Stačit budou jen dvě minuty na prudším ohni (nezapomeňte s vločkami trochu míchat). Poté přidejte vodu a mléko a vařte do zhoustnutí. Opět pozor na připalování.

Čím ovesnou kaši vylepšit?

Do kaše můžete při servírování přidat čerstvý banán nebo jiné ovoce, oříšky, kakao, skořici nebo trochu cukru, medu či oblíbeného sirupu. Zkrátka si ji můžete doladit tak, jak vám to vyhovuje. Fantazii se v tomto ohledu meze nekladou.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist