Úložné prostory v kuchyni
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Úložné prostory v kuchyni

Obrázek

Asi každý, kdo někdy vařil, kuchtil, pekl nebo smažil potvrdí, že v kuchyni nikdy není dost místa a úložného prostoru. Jak se s tím elegantně poprat se vám pokusíme poradit v tomto článku.

 

Úložný prostor v kuchyni

Pokud je váš úložný prostor v kuchyni omezen jen na kuchyňskou linku, nejspíše bojujete o každý centimetr volného místa a pracovní plochy. Pokud máte v kuchyni i spíž, pravděpodobně se vám pracuje radostněji. Ale bohužel, i tady se často prostor zaplní a ve spíži je tak plno, že už by tam neproklouzla ani myš. 

Pokud ovšem máte ještě alespoň kousek zdi volný, úložný prostor se dá vyřešit celkem elegantně. Stačí jen vhodně umístit police a využít tak místo navíc. Ale jaké police byste si měli vybrat? Na to se nyní pokusíme odpovědět. 

Na celém světě existuje více než 60 000 druhů stromů. I když ne všechny jsou vhodné pro vybavení domácnosti, spousta z nich ano. Jak byste tedy měli určit typ dřeva, který byste měli použít na regály ve vaší domácnosti?

Není dřevo jako dřevo

Ceny dřeva závisí na trvanlivosti a dostupnosti. Pokud je cílem vašeho projektu vyzdobit svůj vysněný dům přesně tak, jak si přejete, nebo pokud budete naše police používat jako ústřední bod ve vaší předělané kuchyni, možná upřednostníte použití dražších materiálů, které doplní zbytek vašeho domova. V takovém případě se podívejte na javor, třešeň, bílý ořech, bílý dub nebo ořech.

Typ dřeva, který si vyberete, může také odrážet styl, který chcete ve vaší domácnosti. Trendových stylů nejlépe dosáhnete výběrem konkrétních druhů dřeva. Pokud se například chystáte na rustikální nebo selské police, vyberte si dřevo se zajímavou kresbou a charakterem. Typy dřeva, které dobře fungují v prostorách, jako je tento, jsou borovice, topol, olše a bílý ořech.

Pro modernější, klasičtější nebo moderní vzhled se rozhodněte pro police s čistými, rovnými hranami, jako je olše, třešeň, javor, bílý dub nebo ořech. Pokud chcete hladkou kresbu dřeva, pravděpodobně dáte přednost dřevům jako topol, olše, javor, třešeň nebo ořech.

Pokud oceňujete současný a moderní dekor s čistými liniemi a chcete svým stěnám dodat vizuální zajímavost, instalace nástěnných polic dosáhne s minimálním úsilím velkého účinku. Jsou praktické i dekorativní, skvělé pro ukládání knih a stolních doplňků ve vaší domácí kanceláři, srolovaných ručníků a kosmetických výrobků v koupelně, k vystavení suvenýrů v obývacím pokoji. Navíc jsou relativně levné – snadný způsob, jak dát vašemu obytnému prostoru designový vzhled, bez drahého designéra.

 

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist