Halloween je tady! Připravte strašidelné cupcakes
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Halloween je tady! Připravte strašidelné cupcakes

  Obrázek 

Tip na nadcházející Halloween - sladké netopýří cupcakes. Sovy by z takové společnosti měly velkou radost. Netopýry na ozdobu můžete vyrobit z Oreo sušenek nebo si usnadnit práci a vybrat si u nás vhodné zdobení.

Strašidelné cupcakes

Suroviny na 12 ks:

200 g pšeničné mouky, 2 lžíce prášku do pečiva, 4 lžíce kakaa, 160 g tmavého cukru muscovado, 150 ml syceného nápoje Coca-Cola 100, ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 2 lžičky vanilkového extraktu

Příprava:

Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. V jedné míse smícháme suché ingredience: pšeničná mouka, prášek do pečiva, kakao, cukr. V druhé mokré - rozšlehaná vejce, cola, olej, vanilka. Obsah obou pokrmů spojte, krátce promíchejte, dokud se ingredience nespojí. Formu na muffiny vyložte košíčky na muffiny, položte na ně koláčky. Pečte při 175ºC (bez horkého vzduchu) asi 25 minut nebo déle, aby byly dostatečně upečené. Ochlaďte na mřížce. Košíčky se budou zvedat do kopce - mírně seřízněte je seřízněte. Připravte si krém.

Vanilkový oreo krém:

300 ml smetany 30% nebo 36% , 125 g sýra mascarpone, 2 lžičky vanilkového extraktu nebo 1 lžička vanilkové pasty, 2 lžíce moučkového cukru, 50 g sušenkové strouhanky (sušenky, rozdrobte válečkem nebo v mixéru na drobky). Všechny ingredience by měly být chlazené. Všechny suroviny (kromě drobenky) dejte do mixovací nádoby a šlehejte, dokud nevznikne hustý vanilkový krém. Nakonec přidáme drobky ze sušenek a promícháme. Nastříkejte na cupcakes a přidejte tématicky vhodné zdobení.



 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist