Ochutnejte světové masopustní menu
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Ochutnejte světové masopustní menu

 

 Obrázek

Masopust je čas tance, plesů a společenských setkání a je uprostřed zimy. Ke hře potřebujete sílu a ponurá aura za oknem vám dokonce přidává na chuti, a proto může být karnevalové menu bohaté a syté. Jaké občerstvení a zákusky lze hostům v tomto období nabídnout? Zkuste masopustní kuchyni celého světa.

Arancini

Italové je jedí bez ohledu na roční období, ale my si myslíme, že tyto rýžové kuličky budou během karnevalu dobře fungovat. Vznikly, jako mnoho ikonických receptů, z potřeby spotřebovat zbytky rizota. Do rýžové koule se vloží kousek mozzarelly nebo sýru scamorza (ačkoli arancini na Sicílii jsou také plněné smaženým lilkem nebo masovým ragu), obalí se a osmaží. Hotové arancini můžeme podávat s rajčatovou omáčkou na namáčení.

Samosas

Trojúhelníkové indické knedlíky z tenkého těsta připomínajícího filo můžeme plnit buď masovou (jehněčí s garam masalou, zázvorem, česnekem a šafránem) nebo vegetariánskou nádivkou (brambory s hráškem a zmíněným kořením). Po přeložení opečeme na pánvi a podáváme s mátovou omáčkou. Jsou křupavé, syté a velmi aromatické.

Crostini

Na tenký plátek bagety nebo jiného světlého chleba, opečeného a pokapaného olejem lisovaným za studena, můžete dát téměř cokoliv. Mascarpone, pečené hrozny, balsamico a rozmarýn, zrající sýr a kousek fíku, smetanová pasta a kousek párku, tatarák ze sušených rajčat, francouzská paštika s portským želé - každý si najde to své.

Krevety v tempuře

Jednoduchá japonská svačina právě včas na karnevalový stůl - šťavnaté krevety v lehké tempuře podávané s omáčkou. Může to být majonéza s wasabi, omáčka tentsuyu s mirin, dashi a shoyu nebo oblíbená sladkokyselá omáčka čínského původu. Chcete-li smažit krevety v tempuře, stačí dodržet pár jednoduchých kroků a budou jistě dokonale křupavé a šťavnaté.



 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist