Velikonoční recepty
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Velikonoční recepty

Obrázek Pro někoho se Velikonoce nesou ve znamení tradic, u jiných pro změnu ve znamení jídla. Jaké jednoduché, přitom chutné recepty si připravit?

Tipy na velikonoční dobroty

Mezi oblíbené tradiční velikonoční recepty patří nádivka na všechny způsoby, vaječné pomazánky a ze sladkých řad zejména mazance či jidáše. Pokud se v supermarketech nachází kachna v akci, pak si spousta domácnosti připravuje i tu. Nejen kachna v akci však může strávníkům vykouzlit úsměv na tváři. Překvapte je letos o něco originálnějšími recepty, jako je špenátový quiche nebo vaječné plachetnice, jak na to?

Recept na špenátový quiche

Quiche je označení pro slaný koláč pocházející z Francie. Skvěle se hodí jak ke svačině, tak i k obědu nebo k večeři. Pokud si navíc ohlídáte akční nabídky na suroviny v Globus letáku či Lidl letáku na příští týden, bude výsledný pokrm nejen chutný, ale také cenově přívětivý.

Potřebné ingredience:

  • 1 pl rostlinného oleje

  • 1 nakrájená cibule

  • 1 balíček mraženého nakrájeného špenátu

  • 5 rozšlehaných vajec

  • ¼ lžičky soli

  • ⅛ lžičky mletého černého pepře

  • 3 šálky strouhaného sýra munster

Postup:

Předehřejte troubu na 175 stupňů °C a vymažte koláčovou formu. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte cibuli a restujte za občasného míchání do měkka, asi 3 minuty. Vmíchejte špenát a dále vařte, dokud se neodpaří přebytečná vlhkost.

 

Ve velké míse rozšlehejte vejce, sůl a pepř. Přidejte sýr i špenátovou směs a míchejte, dokud se vše dobře nespojí, poté nalijte do připravené formy. Pečte v předehřáté troubě, dokud vejce neztuhnou, asi 30 minut. Před podáváním vyjměte z trouby a nechte 10 minut vychladnout.

Jak si připravit vaječné plachetnice?

Originálnější možnost vaječného receptu představují plachetnice, s nimiž ohromíte například při slavnostní rodinné hostině. Jestliže v rodině nemáte žádného koledníka, který by se domů vrátil s výslužkou vajec, zkontrolujte si opět nabídky Lidl letáku na příští týden nebo třeba Kaufland letáku.

Potřebné ingredience:

  • 12 natvrdo uvařených vajec

  • 2 pl majonézy

  • 2 čl dijonské hořčice

  • 2 čl čerstvé citronové šťávy

  • ¼ lžičky soli

  • ⅛ lžičky mletého černého pepře

Postup:

Vejce rozpulte a žloutky přendejte do velké mísy. Přidejte do mísy majonézu, hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř a promíchejte. Pomocí sáčku s odstřiženým rohem směs zapracujte do bílků.

 

Tip! Doporučujeme ozdobit zeleninou.

Jak na levný nákup?

O to lepší náladu během Velikonoc vykouzlí nejen chutné jídlo, ale taktéž cenově zvýhodněné suroviny potřebné do receptů, případně zlevněné odměny pro koledníky. Nejlepším zdrojem slev jsou akční letáky společností, které jsou pravidelně aktualizované na slevovém portálu Kaufino.com. Nicméně spousta dodatečných slev je připravena i pro členy věrnostních klubů, které mimo jiné nabízí Billa nebo Tesco.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist