Prague Wine Festival
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Prague Wine Festival

Obrázek Degustační menu v různých restauracích, ale především desítky značek tuzemských i zahraničních vín nabízí Prague Wine Festival.

Pořadatelé třetího ročníku Pražského vinného festivalu se rozhodli pro spojení vína a gastronomie, a tak v posledním lednovém týdnu v patnácti pražských restauracích, vinárnách a vinotékách nabídnou degustace vín a prezentace vinařství, ale i různá chutná degustační menu.

Festival zahájí v hotelu Crowne Plaza galadegustace medailových vín, oceněných v soutěži Prague Wine Trophy, do které bylo přihlášeno celkem 1198 vín, a z toho dvě třetiny byly vína zahraniční.

V průběhu celého festivalu je možné ochutnat několik stovek značek vín, a osobně se setkat s moravskými i zahraničními vinaři. Velmi atraktivní jistě budou vinařství a jejich produkty z Nového Zélandu, Chile, Francie a Itálie.  

Poměrně přijatelné jsou i ceny. Degustace tří až pěti vín s občerstvením bude stát v menší vinotéce 150 korun a ve vinárně 250 korun. Menu o třech chodech s ochutnávkou tří vín v restauraci vyjde na 450 korun. Nejdražší je samozřejmě GalaDegustace, za kterou zájemci zaplatí 1000 korun, ale litovat vzhledem nabídce určitě nebudou. 

GalaDegustace proběhne v pondělí 27. ledna v hotelu Crowne Plaza, a bude na ní představeno 400 vín z 80 tuzemských a zahraničních vinařství. Následující den bude na stejném místě degustace vín z tradičních zahraničních regionů s názvem Master Class.  Zahraniční vína zde bude možné porovnávat s víny tuzemskými.

Po celý týden až do soboty 1. února je každý den otevřené Degustační centrum Vinograf na Senovážném náměstí. I zde bude samozřejmě možné ochutnat mnoho vynikajících vín, velmi zajímavý určitě bude i zde pořádaný každodenní vinný brunch.

Mnoho restaurací na různých místech Prahy nabídne i propojení gastronomie a vína.  Speciální menu a degustace vín budou za zvýhodněné ceny také po celý týden.

Ve vinárnách a vinotékách, které se do festivalu zapojily, budou zase po celou dobu probíhat různé degustace vín a setkání s vinaři. Většinu vín bude možné i zakoupit v lahvích a odnést.

Spojení kvalitního vína a dobrého jídla je od pořadatelů Prague Wine Festivalu dobrý nápad.  Nyní ale musí doufat, že se rozmístění restaurací, vináren a vinoték v kombinaci s rozmary počasí nijak neprojeví na zájmu a návštěvnosti…   

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist