Valentýnské pohoštění
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
4 1

Valentýnské pohoštění

Obrázek Svátek zamilovaných - 14.únor - se nekompromisně blíží… Připravte si originální valentýnské menu!

Svátek svatého Valentýna se neúprosně blíží. Zamilovaní se na něj z pochopitelných důvodů těší, jiní ho berou třeba jen jako možnou vhodnou záminku pro příjemné chvíle se svým milovaným protějškem. Obchody se předhánějí v nabídce nejrůznějších dárků a přiznejme si, že často jsou tak kýčovité, že obdarovaného asi příliš nepotěší…Je ale samozřejmě i mnoho dárků zajímavých a vkusných.

Pro svátek zamilovaných by se dalo také použít i staré české přísloví „Láska prochází žaludkem“. 14. únor může být i příležitostí vyzkoušet, zda jídlo a pití opravdu hraje v životě a vztahu dvou lidí tak důležitou roli. Můžete prožít báječný večer u dobrého vína a jídla v nějaké restauraci, nebo si připravit večeři a nějaké pohoštění sami a zůstat doma v soukromí.

Romantická večeře pro dva by určitě neměla být složená z tzv. těžkých jídel, pečených tučných mas, omáček a knedlíků. Měla se servírovat jídla lehká, která až tak moc nezasytí, ale dokážou zbystřit smysly. Určitě neuškodí ani mírné množství přírodních afrodisiatik - vyzkoušet můžete třeba celer. Je to sice na první pohled obyčejná a často opomíjená kořenová zelenina, ale obsahuje pro lidské tělo mnoho důležitých látek a vitamínů. Nejčastěji se používá do vývarů a polévek, ale dá se z něj připravit třeba i vynikající salát nebo pyré jako příloha k masu nebo rybě.   

Pro dlouhý příjemný večer u vína by určitě neměly chybět třeba nějaké jednohubky. Svoji drahou polovičku můžete překvapit třeba i nějakou typicky valentinskou inovací. Stačí, když pečivo pod šunkou a sýrem bude mít třeba tvar srdce…K tomu vám stačí jednoduchá vykrajovátka. Pokud budete chtít být zcela dokonalí, můžete takové stylové pohoštění vyrobit i v různých velikostech. Jestli ale máte raději sladší formy pohoštění, pak by se asi nějaké dobroty měly upéct v tom správném tvaru srdce.

I když se většinou prosazuje, že pohoštění na svatého Valentýna by mělo mít sladkou podobu, určitě to není nutné brát zcela vážně a jednoznačně se tím řídit. V podstatě je jedno, jestli bude sladké, slané nebo pikantní. Důležité je, aby chutnalo oběma. Mnoho inspirace a receptů najdete zde na našich stránkách www.milujivareni.cz, a my věříme, že i díky nám prožijete svátek zamilovaných v atmosféře lásky a porozumění, a také v klidu a pohodě.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist