Jak nepokazit dětskou párty
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Jak nepokazit dětskou párty

ObrázekSvátek, narozeniny, vysvědčení ze školy nebo Den dětí jsou dobré příležitosti pro přátelské setkání dětí a třeba i jejich rodičů. Připravit dětskou párty můžete vždy a všude, stačit vám bude jen trochu fantazie…

Dětská párty by měla mít správné téma a jemu přizpůsobený program,  vše samozřejmě přizpůsobené věku účastníků. Téma může být různé – pro malé děti jsou ideální pohádky, pro větší už třeba oblíbené televizní seriály. Tomu se pak přizpůsobuje program a případně i kostýmy, a také nápoje a občerstvení.

Výběr a příprava místa

Aby se taková párty vydařila, je nejlepší pro ni vyhradit prostory, kde děti nebudou v zábavě rušeny, a které se dobře uklízí. V teplém období je asi neideálnější zahrada. I když se dá očekávat, že v případě přítomnosti dalších rodičů se i dospělí budou chtít bavit, přesto bychom děti měli mít i tak alespoň částečně pod nenápadnou kontrolou.

Pokud se nebudete chtít strachovat o nějaké zranění z případných střepů z rozbitých talířů a skleniček a také se později zabývat mytím nádobí, můžete využít nejrůznější servírovací potřeby pro děti z papíru nebo plastu - prostírání, talíře, kelímky i příbory. Pohoštění by mělo být předem nachystané…  

Jídlo a pití – pro každého něco

Obrázek

Zavděčit se s jídlem a pitím úplně všem se většinou nepodaří, ale když zvolíte vhodný kompromis, určitě vás hosté nepomluví. V každém případě se nehodí těžká jídla, nejvhodnější je lehké občerstvení, hodně ovoce, něco málo sladkostí a nic nepokazíte ani zajímavě připravenou zeleninou. K pití nabídněte ovocné džusy, ledový čaj a pro zpestření třeba i dětské šampaňské.  

Obrázek

Se servírováním si moc starostí dělat nemusíte. Děti ocení švédský stůl, jednohubky, malé bagetky a tousty nebo třeba i ovocné minišpízy. K chuti určitě přijdou i malé rolády nebo šátečky z listového, které můžete upéct i se jinou než sladkou náplní. Sladké na takové dětské párty samozřejmě chybět nemůže, a tento věčný problém nejlépe vyřešíte třeba pudinkem, lehkými dortíky, nějakým ovocným desertem nebo třeba i pohárem s ovocem.

Pokud to jen trochu jde, vyhněte se sladkým colovým nápojům, šlehačkám ve spreji a kupovaným dortům i zákuskům. Místo klasického dortu můžete upéct třeba ovocný koláč, ale pokud se jedná o oslavu, kde dost prostě být musí, zvolte raději nadýchaný piškotový s jemnou lehkou náplní a ovocem. Když upečete třeba dort se šesti patry a každé ozdobíte jiným druhem ovoce, určitě bude mít velký úspěch, můžete ale zvolit i netradiční tvary.

Několik dobrých rad

Dětskou párty nepořádáte proto, abyste byli týden předem ve stresu, předvedli se před ostatními rodiči a finančně se zruinovali. Dětská párty se pořádá především proto, aby se všichni dobře pobavili!  

  • Pohoštění vždy připravujte ve formě švédského stolu nebo bufetu tak, aby se dalo jíst i jen rukama
  • Zapomeňte na oříšky, tvrdé bonbony, přesolené brambůrky, uzeniny, saláty s majonézou, těžké dorty, přeslazené nápoje…
  • Nebojte se nabídnout čerstvé ovoce a zeleninu!
  • Myslete na bezpečnost - nože, párátka, a pokud možno i skleněné a porcelánové nádobí na dětskou párty nepatří
  • Finanční náklady velmi snížíte přípravou občerstvení doma a o pomoc při přípravách požádejte  i rodiče ostatních dětí, které na párty přijdou.
  • Vymyslete nějaký program! Nemusí to být jen hudba a tanec, děti uvítají i různé hry, nejlépe s dostatkem pohybu.
  • Nekažte dětem jejich párty moudrými radami a neustálým napomínáním! Mějte je samozřejmě pod kontrolou, ale nebuďte přitom nápadní. Do děje se zapojte, jen když je to opravdu nutné.

Dětská párty se většinou vydaří, když si ji všichni chtějí opravdu užít a neberou ji jako nějakou povinnost, protože se to tzv. „hodí nebo musí“. V tomto případě se jedná skutečně především o příjemnou zábavu!

 Zdeněk Urban

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist