Horoskopy na rok 2015 – Vy a jídlo
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Horoskopy na rok 2015 – Vy a jídlo

Obrázek

Horoskopy pro rok 2015 vám předpovídají téměř vše, na co si vzpomenete – zdraví, vztahy, práci, peníze… Víte, jak je to ale s vámi s jídlem, které potraviny vašemu zdraví prospívají a které ne? Vše se dozvíte v našem horoskopu pro rok 2015, který je zaměřený právě na jídlo.

Různé předpoklady například k tloustnutí má většina lidí geneticky vrozené, hubnutí pak je spíš záležitost odříkání. Často ale stačí dodržovat zásady správného stravování, přizpůsobit jídelníček typu postavy i životnímu stylu a také víc pohybu.

Nebudeme vás samozřejmě přesvědčovat, abyste si svůj jídelníček sestavili podle znamení, ve kterém jste se narodili a našeho horoskopu, ale pokud letos chcete na svém přístupu k jídlu něco změnit, možná vám alespoň trochu pomůže.

Základní zásadou pro všechna znamení zůstává, že byste měli jíst to, o čem víte, že vám vyhovuje a prospívá a vyhovuje a po čem se cítíte dobře. Bez rozdílu znamení pak také platí, že byste neměli jíst sami – jíst alespoň ve dvojici totiž prospívá naprosto každému.   

Obrázek  Kozoroh - 22.12. - 20.1.

Lidé narození ve znamení Kozoroha si váží svého zdraví a také o něj pečují, jejich strava je proto většinou velmi zdravá a vyvážená. Rádi si dají i typická jídla české kuchyně, ale ví, že jim to stejně jako mnoho sladkostí příliš nesvědčí. Lehké večeře v podobě salátu je nenadchnout, potřebují větší, ale přiměřeně kalorické porce. S oblibou si dopřejí i kvalitní víno, ale neměli by ho pít moc často.

TIP – Málo sladkého a tučného, vyzkoušejte jídla čínské kuchyně

 Obrázek  Vodnář - 21.1. - 20.2.

Vodnáři umí dobré jídlo připravit a rádi ho i konzumují. Mnoho lidí v tomto znamení ale nemá rádo maso a tak by měli víc využívat tofu, luštěniny nebo kvalitní mléčné výrobky, které nahradí bílkoviny z masa. Ideálním typem kuchyně pro Vodnáře je indická nebo thajská, česká pro ně moc vhodná není.

TIP – Jezte více kvalitních bílkovin, nebraňte se ani čerstvé zelenině

 Obrázek  Ryby - 21.2 .- 20.3.

Kdo se narodil ve znamení Ryb, nemá většinou problémy s metabolismem, netloustne a tak se nemusí v jídle v podstatě nijak omezovat. Rádi v jídle experimentují, dopřávají si kvalitní potraviny a nevadí jim ani bio strava. Na jejich organismus negativně působí snad jen alkohol, který jim ubírá mnoho energie.

TIP – Kalorická jídla tradiční české kuchyně si dopřávejte raději jen občas

 Obrázek  Beran - 21.3. - 20.4.

Berani mají nejraději takzvaná minutková jídla i různé moučníky a přesvědčit je ke konzumaci zdravých potravin není lehké. Pizzy, těstoviny a sladké nejsou právě to nejlepší pro zachování váhy, navíc hrozí kardiovaskulární potíže.

TIP – Zařaďte do jídelníčku častěji něco zdravého a trochu dietnějšího.

 Obrázek  Býk - 21.4. - 21.5.

Lidé, kteří se narodili ve znamení Býka, jídlo přímo zbožňují, a to vždy, všude a téměř cokoliv. Býci k svému životnímu stylu potřebují dostatek síly a tak by měli co nejvíce jíst maso, ale smažené a obalované moc vhodné není.   

TIP – Nezapomínejte na dostatek ovoce i zeleniny a omezte sladké.

 Obrázek  Blíženci - 22.5. - 21.6.

Blíženci jsou v kuchyni skutečnými mistry a často se úspěšně pouští i do různých netradičních gastronomických experimentů. O jídle také velmi rádi při každé příležitosti mluví. Nejvíce jim chutnají ryby, lehká masa a zelenina, tučná těžká jídla a tvrdý alkohol jim nedělají dobře.

TIP -  V roce 2015 se zaměřte na různé pochoutky, připravené na grilu.

 Nejdůležitější je nejíst sami - minimálně ve dvou vždy chutná víc...

Obrázek  Rak - 22.6. - 22.7.

Raci umí i z těch nejobyčejnějších potravin uvařit neuvěřitelné lahůdky. Stačí jim třeba jen rýže, kořenová zelenina, cuketa, lilek nebo fazole, k tomu nějaké koření a jejich gastronomická fantazie. Chtějí jíst v klidu a tak takzvané hotovky nebo jídla z fast foodu odmítají.

TIP -  Vyzkoušejte třeba osvěžující a zdravou domácí zmrzlinu.

 Obrázek  Lev - 23.7. - 22.8.

Lidé narození ve znamení Lva se v jídle neomezují a zdravá výživa je pojem, který jim toho moc neříká. Řízek, vepřo knedlo zelo, hovězí guláš nebo pečená kachna patří do kategorie jejich nejvíce oblíbených jídel. Lvi většinou nevečeří a tak ani netloustnou a organismus se s jejich stravou dokáže vypořádat.

TIP – Když alespoň trochu změníte jídelníček, budete se cítit mnohem lépe.

Obrázek  Panna - 23.8. - 22.9.

Panny jí většinou nepravidelně a navíc méně, než jejich tělo potřebuje a to až do doby, než  začnou mít nějaké zdravotní problémy. Potřebují více sacharidů a méně bílkovin, ideální jsou například těstoviny s masem v přiměřeném množství, mohou si dopřát i zapečené brambory se zeleninou nebo tortillu se sýrem. 

TIP – Omezte koření, které úspěšně nahradí i různé čerstvé bylinky

 Obrázek  Váhy - 23.9. - 23.10.

Váhy jsou příslovečně nerozhodné i v jídle, ale nechají si poradit. Pokud jídlo hezky vypadá a voní, pak snědí v podstatě úplně všechno - sushi, steak s rozmarýnem, biftek s mořskou solí, grilovanou rybu, ale třeba i chutně vypadající sendvič nebo bagetu. 

TIP – Buďte letos sami sebou a sestavte si svůj vlastní jídelníček.

 Obrázek  Štír - 24.10. - 22.11.

Lidé ve Štíru jsou labužníci, ale také trochu „na štíru“ s dodržováním zásad správné výživy. Jídlo a dobré víno si klidně dopřejí i v nočních hodinách, a přitom vědí, jak se to v mnoha případech projevuje na jejich váze a že zhubnout není jednoduché.

TIP – Omezte těžká masa a jezte více ryb a mořských plodů, vhodné jsou i sýry

 Obrázek  Střelec - 23.11. - 21.12.

Střelci preferují mírně pikantní jídla exotických kuchyní a maso, ale uspokojí je i smažené hranolky s kečupem. Oblíbená jídla v podstatě nemají a nebrání se novým poznáním v životě ani v jídle. Občas se jim to ale vymstí třeba v podobě přibírání na váze.

TIP – Nemusíte ochutnat úplně všechno, co současná gastronomie nabízí.

 

Všichni, kdo „milují vaření“ vám v novém roce přejí mnoho chutných gastronomických zážitků – především i s jídly, připravenými podle našich receptů. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist