Smalt – návrat klasiky
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Smalt – návrat klasiky

Obrázek

Smaltované nádobí má mnoho výhod, které prověřil čas. V posledních letech se ho smažily nahradit jiné materiály, ale smalt svoji pozici uhájil a v současnosti je opět v nabídce předních výrobců z celého světa.

Smalt je osvědčená a spolehlivá klasika. Nové možnosti zpracování i materiály výrobky ze smaltu obohatily o další tvary i barvy, ale také významně zlepšily kvalitu. Nádobí se smaltovaným povrchem má vynikající tepelnou vodivost a také se velmi snadno udržuje. Je to ta nejlepší volba v porovnání vlastností a ceny.

Obrázek

Smaltované nádobí se používá už velmi dlouho a podle všeho se ještě velmi dlouho používat bude. Buchty, pečené kuře, zapečené těstoviny a další jídla nikdy nebudou víc lákavá a chutná, než když se vyndají z trouby v klasickém smaltovaném pekáči, úplně jinak chutná i guláš nebo bramboračka ze smaltovaného hrnce… Dokonce i čaj z elegantní smaltované konvice a hrnku tradičního tvaru zahřeje i ruce, voda ze smaltovaného džbánu mnohem víc osvěží, jahody omyté ve smaltovaném cedníku jsou sladší…

Na chatu, chalupu i do kuchyně a jídelny

Smaltované konvice, džbány, hrnky, mísy nebo talíře jsou naprosto ideální na chatu nebo chalupu, mohou se používat i při venkovním posezení nebo grilování. Jsou lehké, praktické, dobře se umývají a nepotřebují vlastně žádnu speciální údržbu.

Mnoho dalších smaltovaných výrobků, jako například hrnce, kastroly, pánve nebo pekáče, mají své uplatnění i v moderní kuchyni. Kvalitní materiály a nové technologie umožňují vyrábět nádobí v nejrůznějších tvarech a barvách. Zajímavé jsou i různé formy na pečení, které se dají použít i jako dekorační prvek.

Obrázek  Obrázek

Moderní "retro" do kuchyně

Smaltovaný hrnec, rendlík, kastrol i pánev se může používat na všech známých typech ohřevu – plynu, elektřině, sklokeramické i indukční varné desce a samozřejmě třeba i na klasických kamnech na uhlí. Pekáč nebo plech na pečení ze smaltu je možné vkládat do každé elektrické i plynové trouby.

Smalt se ale používá i na výrobu různých kuchyňských potřeb a vybavení. Naběračky, sběračky, obracečky, ale i mísy nebo misky, podnosy, talíře a další mají mnoho tvarů, barev a velikostí.

Snad jedinou nevýhodou smaltu je možnost jeho odloupnutí, ale pokud se s výrobky zachází běžným způsobem, pak se nic takového nestane. Nové druhy materiálů se zpracovávají moderními technologiemi a to se samozřejmě projevilo i na kvalitě.

Obrázek

Smaltu se skutečně bát nemusíte! I když je to svým způsobem retro, je to zároveň moderní trend, který plně využívá všechny vymoženosti moderní doby. Dokazuje to i skutečnost, že většina předních výrobců ho má ve své nabídce – a tak by smalt neměl chybět ani ve vaší domácnosti. O znovuobjevené kráse smaltu za přijatelnou cenu se můžete přesvědčit například v internetovém obchodě www.smaltshop.cz a až si nějakou tu smaltovanou nádhernou věc pořídíte, určitě s ní budete naprosto spokojeni!  

 

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist