Staňte se těmi nejlepšími hostiteli!
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Staňte se těmi nejlepšími hostiteli!

Obrázek

Jistě to také znáte, když očekáváme návštěvu, máme často smíšené pocity. Na jednu stranu se na svou rodinu nebo přátele velmi těšíme, ale zároveň si neustále opakujeme, co všechno je třeba připravit, a obáváme se, že se něco nepovede. Rozhodně nejvíc práce si dáváme s občerstvením a hned poté následuje úklid. Zapomenout bychom ale neměli ani na vhodné nádobí, na němž budeme pokrmy servírovat.

Mnoho lidí servírování podceňuje, což je obrovská škoda, protože odbytá tabule značně poskvrní jinak příjemný večer. A proto, ještě než začnete vařit, smažit a péct, si připravte všechny tácy, mísy, podnosy, skleničky a ozdobné talířky. Že jich máte nedostatek? Nevadí, v našem e-shopu si vyberete servírovací nádobí podle svého gusta.

Tácy

O Vánocích na ně můžete vyskládat cukroví na Silvestra jednohubky, o Velikonocích vařená vejce plněná pěnou a kdykoliv během roku bábovku, nejrůznější řezy nebo chlebíčky. Na pěkný velký tác můžete také narovnat salámy, šunky, sýry a nakládanou zeleninu, vytvoříte tak obloženou mísu, která jistě žádného hosta neurazí. Vybrat si můžete materiál, který vám nejvíce vyhovuje – luxusně vyhlížející nerez, roztomilý retro smalt nebo lehký a snadno omyvatelný plast. A na žádné večeři, obědě nebo oslavě by neměl chybět ani přípitek – skleničky na něj servírujte na kvalitním a hezky vypadajícím dřevěném podnose sed skleničkami.

Mísy a misky

Obrázek

Hluboké mísy na salát i malé mističky na dipy a omáčky ke grilování, to všechno máme. V nerezových miskách můžete pokrm jak připravit, tak servírovat, jen si dejte pozor, abyste je moc neupatlali. V menších keramických miskách můžete podávat třeba zmrzlinu, pokud možno domácí. Ale pokud byste chtěli své hosty nebo děti uctít jogurtem, pak jistě vyzkoušejte naše speciální plastové kelímky s lžičkou a zásobníkem na müsli nebo jiné jogurtové „sypání“.

Prkénka

Grilujete maso? Nebo budete podávat sýry? Servírujte je rovnou na prkénku! Je to stylové, rustikální a zároveň to vytváří příjemnou atmosféru. Jaké prkénko pro servírování zvolit? Nejlépe kvalitní dřevěné – pokud jste pomýšleli na plastové, tak na tom můžete jen krájet, ale na podávání si pořiďte prkénko ze dřeva. V našem e-shopu naleznete prkénka různých tvarů i barevných variant.

Menážky a mlýnky

Bez menážek se při žádné hostině neobejdete, je povinností každého hostitele mít nějakou připravenou na stole. Díky ní si totiž mohou hosté servírované jídlo dochutit dle vlastního přání, což jistě všichni ocení. Rádi bychom vám doporučili sadu čtyř nádobekna sůl, pepř, ocet a olej s jemným motivem ptáčků v dřevěném stojánku. V současnosti jsou také populární elektrické mlýnky na sůl a pepř.

  Obrázek

Lenka Ambrožová

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist