Jak připravíte nezapomenutelné grilování?
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Jak připravíte nezapomenutelné grilování?

Obrázek

Léto, sluníčko, dlouhé teplé večery. Správně, grilovací sezóna je v plném proudu. Letos to ale vyšperkujte k dokonalosti. Jak na to, aby si vaši přátelé ještě dlouho povídali o tom, jak to u vás bylo skvělé a vaše rodina byla spokojená a dobře nasycená?

Výběrem grilu to začíná

Vše začíná u grilu. Jeho výběr rozhodně nepodceňujte. Na laciných minigrilech, do kterých položíte jeden plátek masa toho příliš neuděláte. Grily se v základu dělí na elektrické, plynové a na dřevěné uhlí. Každému vyhovuje jiný typ. Některé nechají na mase příjemnou uzenou vůni, někomu to ale může vadit. Nejdražší bývají plynové grily, ale mají všestranné využití a údržba je snadná. Z grilu na dřevěné uhlí získáte již zmiňovanou aromatickou vůni, pořizovací cena je nižší, ale gril je náročnější na údržbu. Zahradní gril vybírejte nejenom podle ceny, ale především podle vašich nároků.

 

Blýskněte se čepovaným pivem

Kouzlo zahradní gril party tkví v pití. Jak na to? Připravte svým hostům překvapení a předveďte se s pivem.  Není nic lepšího, než si ke grilování dopřát čerstvě načepované a chlazené pivo. Vlastním výčepním zařízením se odlišíte, lahve čeká na party každý. A jak to uděláte s posezením? Pokud nemáte sezení úplně vyřešené nebo přijde víc hostů a všichni si by neměli kam sednout, pořiďte si pivní set. Stůl o délce 200 a 220 cm s dvěma lavicemi skvěle poslouží několika lidem k příjemnému posezení.

 

Delikatesy na talíři

Při přípravě jídla si dejte záležet. Nastudujte si, při jaké teplotě by se mělo maso grilovat, aby bylo v požadovaném stavu. Pokud máte mezi hosty vegetariány, klidně jim připravte zeleninový špíz nebo třeba fazolový burger. Na gril vložte sýry, pečivo a z masa se nebojte ani ryb. Po každém grilování nezapomeňte gril důkladně očistit. Stačí kartáč, kterým po mřížce několikrát přejedete. Na špinavém grilu by se vám během příštího grilování přepalovali zaschlé kousky jídla. To není ani zdravé ani příliš dobré pro chuťové buňky. Grilovací sezóna je v plném proudu, tak se blýskněte.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist