Jak připravit silvestrovskou párty za pár kaček? My to víme!
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Jak připravit silvestrovskou párty za pár kaček? My to víme!

Obrázek

Vyšla příprava silvestrovského mejdanu tentokrát na vás, ale vy jste po Vánocích, jak se říká „finančně vyždímání“? Nevěšte hlavu, parádní silvestrovská párty se dá připravit za pár kaček a ještě bude nezapomenutelná. Čtěte a ušetříte!

Dáte si skleničku?

Alkohol většinou patří k nejdražší položce celé akce. Tuto situaci můžete vyřešit třeba tak, že přátelům řeknete, ať si donesou jednu ingredience pro svůj nejoblíbenější míchaný drink. Získáte tak přísady do celé plejády míchaných drinků, a tak určitě ochutnáte i ty, se kterými ještě nemáte zkušenost.

Další variantou je nákup takového alkoholu, který se objevuje ve více drincích, třeba bílý rum do Cuba Libre, Mojita nebo Piňa Colady. Důležitý je i dostatek nealkoholických nápojů, kterými proložíte přípitky.

Náš tip: Hodně parády uděláte také se sirupem grenadina, který z obyčejných jednobarevných džusů udělá lákavé duhové nápoje. Investice do sirupu není velká a připravíte s ním desítky drinků. Skleničky stačí nazdobit plátkem pomeranče nebo kolečkem kiwi. Velmi efektivní jsou také malé ovocné špízky, které stačí položit na skleničku s drinkem.

Obrázek

Čím naplnit žaludek?

Stoly se vám nemusí prohýbat pod kaviárem, lososem a prosciuttem. Pokud bude párty začínat až pozdě odpoledne, kolem 17. hodiny, hosté pravděpodobně přijdou lehce najezení z domu. Proto vám postačí mít na stole několik druhů slaných pochutin, sýry, jednohubky a pro mlsaly ovocné fondue. Set na přípravu fondue není drahý, pořídíte ho již od 200 Kč a nezkazíte jím žádnou oslavu. Pro nezapomenutelné silvestrovské fondue nakrájejte na kostičky jablka a hrušky, banán nakrájejte na kolečka, trs hroznů otrhejte. V horké vodní lázni rozpusťte krémovou Carla bílou čokoládu a poté přelijte do fondue misky. Aby čokoláda neztuhla, zapalte pod miskou svíčku. A pak už stačí jen obalovat šťavnaté ovoce v čokoládovém kabátu.

Obrázek

Náš tip: Nakrájejte si tvrdý sýr na silnější plátky a pomocí vykrajovátek z něj vykrojte prasátka, stromečky a další tvary, které používáte třeba na vykrajování perníčků. Každý kousek sýra můžete obalit v jiném druhu koření. Ideální je červená paprika, italské koření nebo country koření.

Větší občerstvení připravte na pozdější hodinu. Určitě se bude hodit kolem deváté večer. Dobrou volbou je takové jídlo, kterého můžete připravit hodně a v jednom hrnci. Chybu rozhodně neuděláte s gulášem nebo vývarem. Rychlou variantou, které nezklame může být i pizza.

Pokud vám přátelé s přípravou jídla nabídnou pomoc, rozhodně ji neodmítejte. Připravte si seznam věcí, které mohou přinést. Ideální je zelenina, ovoce, slané dobroty, ale i koláč. A zase nějakou tu kačku ušetříte.

Jak dodat oslavě atmosféru?

Víte, že pro vyzdobení prostorů nebudete potřebovat žádné speciální dekorace? Bohatě si vystačíte s vánoční výzdobou. Velmi efektivní je použití skleněných (plastových) koulí, světelných řetězů a svícnů se svíčkami. Na stůl položte několik váz s jehličím, které ozdobte lesklými konfetami. Velkou parádu udělají také nafukovací balonky.

Náš tip: Ve vodě 2-3 minuty povařte farfalle těstoviny (mašličky). Poté je vyndejte z vody, nechte vychladnout a navlečte na provázek. Těstoviny natřete buď z jedné, nebo z obou stran průhledným lepidlem a posypte zlatými třpytkami. Výrobek nechte zaschnout a lesklý řetěz pak můžete pověsit třeba na stěnu nebo do okna.

Teď už víte, jak pro své přátelé připravit nezapomenutelného Silvestra, který vás nepřivede na buben. Tak s chutí do toho!

 

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist