Spalujte kalorie s vánočním cukrovím! Stačí přidat jednu ingredienci.
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Spalujte kalorie s vánočním cukrovím! Stačí přidat jednu ingredienci.

Obrázek

Pokud si po celý rok hlídáte svou váhu nebo se snažíte zhubnout, pak určitě moc dobře víte, jak nebezpečné mohou být přicházející vánoce, během kterých to bez výborného jídla a cukroví zkrátka není ono. Když si však dopřejete navíc jednu zázračnou surovinu, vánoční kila vás nedostanou.

Chilli dá váš metabolismus do pohybu

Řeč je o chilli. Pálivé papričky totiž nejsou jen ostré. Jsou také všemocnou superpotravinou s nízkým obsahem kalorií a vysokým obsahem vitamínů, minerálů a antioxidantů bojujících proti předčasnému stárnutí i vzniku nádorových onemocnění. Tu hlavní roli však sehrává pálivý kapsaicin. Dokáže účinně nastartovat a zrychlovat náš metabolismus, reguluje obsah cukru v krvi a podporuje trávení. Chilli u nás během jídla vyvolává pocit většího nasycení, takže nám stačí i menší porce a jako bonus snižuje chuť na sladké a tučné.

Nejlepší vánoční kombinace? Chilli a cukroví

Je to zkrátka ideální ingredience pro vánoční cukroví. Chilli papričky se totiž ke sladkému skvěle hodí a byla by škoda toho nevyužít. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro své zdraví (a neublížíte tolik své postavě). Jejich pálivá chuť výborně vynikne v kombinaci s čokoládou, ovocem i ořechy.

Z jednotlivých druhů doporučujeme například mírnější a sladší chilli papričky Ancho, z těch pálivějších Habanero, které vynikají svou výraznou květinovou a ovocnou chutí a vůní.

i pečení s chilli se fantazii meze nekladou. Papričkami můžete okořenit prakticky jakéhokoliv těsto či krém nebo chilli práškem cukroví finálně posypat. Výbornou lahůdkou jsou také chilli džemy, doporučujeme například švestkový chilli džem s Habaneronebo višňový s papričkou Trinidad Morgua. Co takhle letos vyzkoušet trochu jiná slepovaná linecká kolečka?

  • Tip: Pokud si chcete kromě cukroví dopřát naprosto luxusní mlsání, zkuste kvalitní chilli čokoládu. Vsaďte na vysoce návykovou záležitost přímo od specialistů z obchodu theChilliDoctor.cz. Ať už bude vaším favoritem bílá belgická čokoláda s kousky Habanero nebo tmavá s papričkou Naga Bhut Jolokia, jedno je jisté. Vaše tělo začne v reakci na pálení vyplavovat endorfiny. Dobrá nálada na sebe nenechá dlouho čekat a předvánoční stres bude v mžiku pryč.

Obrázek

 

Chilli vás vytáhne nejen ze špatné nálady, ale i nachlazení

Kromě hubnutí a zvedání nálady má chilli i nespočet dalších příznivých účinků na naše zdraví. Především v zimě oceníte jeho schopnost posilovat imunitní systém a účinně bojovat s rýmou i nachlazením.

Obsahuje totiž až dvakrát více vitamínu C, než je v pomerančích. Aby se ale blahodárné účinky chilli na našem zdraví (i postavě) řádně projevily, doporučuje se konzumovat pálivá jídla minimálně 2-3krát týdně. V takovém případě se vyplatí dostatečně se papričkami zásobit, ideálně v různých formách a stupních pálivosti. Budete tak mít vždy po ruce ty pravé podle své chuti a potřeby.

  • Tip: Pořiďte si ochutnávkovou sadu chilli v prášku, kde najdete 12 různě pálivých papriček z celého světa, včetně té nejpálivější, jakou je Carolina Reaper. Můžete s jednotlivými chutěmi v kuchyni experimentovat a vytvářet vlastní originální recepty. Sada je díky praktickému balení také ideálním vánočním dárkem pro všechny milovníky pálivého, stejně tak jako ochutnávková sada tekutých chilli mashů, ve které najdete produkty z 9 různých druhů papriček - od mírné pálivé Aji Amarilla, přes exotickou Scotch Bonnet až po tu nejpálivější ze všech, Carolinu.

Obrázek

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist