Prague Food Festival 2014
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Prague Food Festival 2014

Obrázek Dobré jídlo a pití, nádherné prostředí Královské zahrady Pražského hradu, slunné počasí…dokážete si představit lepší prožití víkendu? My zcela jistě ne a tak určitě Prague Food Festival, který bude od pátku 23. do neděle 25.května, určitě navštívíme.

Do Královské zahrady Pražského hradu ale nepůjdeme jenom ochutnávat jistě skvělé dobroty od nejlepších šéfkuchařů z předních restaurací, popíjet k nim lahodné nápoje a dopřávat si nejrůznější delikatesy. Budeme tam mimo jiné například hledat další nápady a zajímat se o moderní trendy vaření. O vše se pak s vámi podělíme a vy to jistě oceníte i ve vaší kuchyni.

Když jsme nad webovými stránkami festivalu přemýšleli, který den by byl nejlepší, nedokázali jsme se rozhodnout. Nabídka je skutečně zajímavá od začátku do konce.

Určitě nemůžeme vynechat cooking show a školu vaření, kterou chystá charismatický italský kuchař a držitel dvou michelinských hvězd Moreno Cedroni a také známý chef Riccardo Lucque. V Míčovně nás budou zajímat Ceny české gastronomie s nejlepšími kuchaři, farmami a bioprodukty, které ovlivňují tuzemskou gastronomii. Naše vlastní schopnosti si otestujeme ve Škole vůní a věříme, že získáme i Certifikát lovce chutí a vůní. Po tom všem si asi dáme zdarma kávu v kavárně De´Longhi a odpočineme si v Grand lehárně Orangina. Tahle odpočinková zóna s lehátky a výsledem na chrám Sv.Víta nás velmi zaujala!

Protože má být teplo, možná až horko, zjišťovali jsme si nabídku nápojů. Nealko nápoje a džusy, pivo, ale také tuzemská a zahraniční vína, šampaňské a destiláty zde budou ve velkém výběru a rozhodování, čím se osvěžit, bude složité. Možná se zúčastníme i soutěže v čepování piva a pivní i vinařské degustace… Zajímavý bude jistě i La Casa de la Havana vieja - klasický koktejlový bar s pravou karibskou atmosférou, nabízející lahodné koktejly a delikátní kombinaci nápojů.

Chtěli bychom stihnout ochutnat i Ugovu zmrzlinu z čerstvého ovoce s netradičním mixem jablka,malin,borůvek a jahod, a také se ještě zastavit i u Bon-Bon, českého výrobce originální čokolády a marcipánových lahůdek. Když k tomu všemu přidáme řadu restaurací s nabídkou, které se dá jen těžko odolat, nemůžeme to prostě za jeden den stihnout…a tak nám nezbývá nic jiného, než si přát, aby od pátku do neděle bylo krásné počasí. Pořadatelé jsou ale připraveni i na déšť  - v celém areálu pro jistotu připravili dostatek prostorných krytých míst.

Přejeme vám - a vlastně i nám - dobrou chuť a příjemnou zábavu.

Za celý tým Zdeněk Urban

 

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist