Jak si připravit domácí pralinky?
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Jak si připravit domácí pralinky?

Obrázek

Není co skrývat, čokoláda se hodí úplně ke všemu! Účinně zmírňuje smutek, výrazně zlepšuje náladu, dodává vám okamžitou energii. A hlavně nám chutná. Rádi si občas dáte něco sladkého, navíc s velkým přídavkem čokolády? Podívejte se na náš recept na domácí čokoládové pralinky.

Ingredience, které potřebujete k výrobě domácích čokoládových pralinek:

- tabulka hořké nebo mléčné čokolády
- 0,5 šálku mléka
- 0,5 šálku moučkového cukru
- 4,5 lžíce kakaa
- 1,5 lžíce margarínu nebo másla
- trocha chuti do koláčů
- čokoládová poleva

Jak vyrobit domácí čokoládové pralinky:

Nejprve nalijte mléko do hrnce a dejte na malý plyn. Do mléka přidejte rozdrcenou čokoládovou tabulku a počkejte, až se kousky rozpustí. Odstraňte hrnec z plynu. Přidáme kakao, moučkový cukr a máslo. Zalijte trochou chuti, například vanilky. Důkladně promíchejte. Vzniklou hmotu nalijte do malých formiček (dobře poslouží i silikonová formička na led) a dejte do lednice nebo mrazáku, aby vše pěkně vychladlo. Když jsou pralinky pevné, opatrně je vyjmeme z forem, přelijeme dortovou polevou a znovu vychladíme. Aby vaše cukroví pěkně vypadalo, můžete je umístit pod elegantní skleněné stínidlo.

Plněné pralinky lze vyrobit dvěma způsoby. První je namáčet kuličky náplně v tekuté čokoládě. Druhá, časově náročnější, vyžaduje použití speciálních silikonových nebo ledových forem. V tomto případě rozetřete tekutou čokoládu uvnitř formy štětcem a chlaďte ji, dokud neztuhne. Naneste druhou vrstvu čokolády a znovu vychlaďte. Dalším krokem je nanesení náplně a vytvoření vrchní vrstvy čokolády a následné opětovné nanesení vrstvy čokolády.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist