Crumble
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Crumble

Obrázek

Na stole vám stojí mísa s čertsvým ovocem a vy máte chuť na lahodný domácí koláč, ale nechce se vám s ním patlat? Naštěstí existuje elegantní způsob, jak připravit s ovoce neobyčejný dezert podobný koláči, a přesto v mnohém jiný. Crumble!

Tradiční anglický dezert si díky své skvělé chuti, snadné přípravě a příjemné variabilitě získává pozornost po celém světě. Crumble se nejčastěji připravuje z rebarbory, třešní nebo jahod, použít ale můžet v podstatě jakékoliv ovoce, které zrovna máte po ruce, a to klidně i zamražené nebo kompotované. Jen pokud používáte hodně šťavnaté ovoce, promíchejte ho nejprve s trochou škrobu – ten v troubě ovocnou šťávu zahustí a zajistí perfektní konzistenci.

Rebarborový crumble

  • 10 středně dlouhých stonků rebarbory

  • 200 g špaldové hladké mouky (nebo 100 g špaldové celozrnné a 100 g špaldové hladké)

  • 110 g másla

  • 140 g třtinového cukru

  • 1 lžička mleté skořice

Rebarboru omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kousky silné 2 až 3 cm. Ty promícháme se 4 lžícemi cukru, rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme 5 až 10 minut. Mezitím si nakrájíme máslo na malé kousky a prsty ho spojíme se zbylým cukrem a moukou předem pomíchanou se skořicí – tato směs je v podstatě taková drobenka na koláč. Opečenou rebarboru rozdělíme do zapékacích mističek a na ni položíme vrstvu drobenky. Pečeme se stejným nastavením trouby asi 35 minut nebo dokud povrch crumblu nezezlátne. Crumble se jí lžičkou ještě teplý, ale pokud vám zbyde, klidně ho schovejte do ledničky, a až vás bude honit mlsná, krátce ho prohřejte v troubě nebo snězte studený.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist