Přírodní afrodiziaka: Které potraviny zařadit do valentýnského menu?
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Přírodní afrodiziaka: Které potraviny zařadit do valentýnského menu?

Obrázek

Jako afrodiziaka označujeme potraviny a přípravky, které navozují pocit touhy a prohlubují sexuální prožitky, což se na svátek svatého Valentýna (ale vlastně i kdykoliv v průběhu roku) může hodit. Pokud si chcete partnerský život trochu okořenit, nemusíte hned běžet do lékárny pro kapky nebo tabletky, stačí znát ty správné ingredience a pustit se do vaření.

Rostliny s afrodiziakálními účinky byly užívány už ve starověku a středověku, míchaly se různé zázračné nápoje lásky, které ovšem ne vždy byly účinné – například hojně užívaná mandragora je dokonce jedovatá. Dnes se výzkumem afrodiziakálních účinků různých potravin zabývají vědci, u některých už byl přímý vliv na sexuální aktivitu prokázán. Jako afrodiziaka ale můžeme označit i takové potraviny, které sice samy o sobě nepřinášejí chtíč, avšak prokrvují tkáně, a tedy napomáhají k intenzivnějšímu sexuálnímu prožitku.

Přečtěte si náš přehled afrodiziakálních potravin, sestavte z nich vlastní valentýnské menu pro dva (anebo třeba jen jednochodovou večeři či dezert) a prožijte se svou polovičkou svátek všech zamilovaných nejlépe, jak dovedete.

Chřest

Chřest je už svým vzhledem předurčen k tomu, aby byl servírován při romantické večeři. Nabídnout ale může mnohem víc než jen zajímavý tvar – obsahuje vitamin E, který zlepšuje zásobování tkání krví a kyslíkem, a vitaminy skupiny B, především vitamin B9 (kyselina listová), který zvyšuje produkci histaminu. Dostatek histaminu je klíčový pro dosažení orgasmu u mužů i žen. Kromě toho v chřestu nalezneme i draslík, ten je zase důležitý pro tvorbu pohlavních hormonů.

Mandle

Mandle byly odedávna symbolem plodnosti v literatuře, výtvarném umění i každodenním životě. Říká se, že vůně mandlí dokáže ženy navnadit, zatímco mužům pomůže díky omega-3 kyselinám s produkcí testosteronu. Tyto mastné kyseliny navíc podporují správné prokrvení pohlavních orgánů a tvorbu poševního sekretu a spermatu. Zdraví pohlavních orgánů napomáhá také selen a zinek – i tyto minerály v mandlích najdeme.

Granátové jablko

Granátové jablko je symbolem řecké bohyně krásy, lásky a vášně Afrodity, od jejíhož jména je vlastně odvozeno i samo slovo afrodiziakum. Toto ovoce je plné drobných semínek, což bývá považováno za znak plodnosti. Obsahuje antioxidanty, které bojují se záněty a zanášením cév, čímž podporují správný průtok krve. Díky tomu jsou genitálie dostatečně prokrvené, a tedy i citlivé. Konzumace granátového jablka navíc zvyšuje hladinu testosteronu, který nejen že zvyšuje sexuální apetit, ale také zlepšuje náladu, působí proti stresu a zlepšuje paměť.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist