Praktické vybavení kuchyně pro snazší vaření
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Praktické vybavení kuchyně pro snazší vaření

Obrázek

Zařizujete kuchyň a hledáte tipy jak vše poskládat tak, aby se vám v kuchyni příjemně vařilo? Máme pro vás pár tipů jak si kuchyň vybavit moderně a prakticky. Vaření v ergonomicky zařízené kuchyni bude snadné, příjemné a pohodlné.

Jak zařídit praktickou kuchyni?

Pokud jde o praktičnost, má každá kuchyň tři hlavní zony. Prostor pro ukládání potravin a nádobí, místo na přípravu surovin, vaření a podávání jídla a dřez s místem na odkládání umytého nádobí.

 

Je důležité, aby na sebe tato centra vhodně navazovala. Nelogicky uspořádaná kuchyň způsobí, že se zbytečně naběháte a málo místa v jednotlivých zónách zase přinese zbytečné nepohodlí a trable.

 

Doporučuje se uspořádat tato centra do trojúhelníku. Kuchyň bude působit útulně a prostor bude využit co nejefektivněji. Srdcem každé kuchyně a každého domova je kuchyňská linka. Společná příprava jídla je důležitým prvkem rodinného života. Hlavními požadavky na kuchyňskou linku je funkčnost a přehlednost. Kuchyňská linka by měla poskytovat dostatek úložného prostoru a velkou pracovní plochu. Pracovní desku lze přizpůsobit výšce a postavě majitele.

 

Co se týče uspořádání skříněk, u těch spodních se doporučuje využívat zásuvky s plnovýsuvem, přehled o jejich obsahu a přístup k nádobí je nesrovnatelně lepší než u klasických skříněk s dvířky. U horních skříněk lze vybírat mezi různými typy výklopu, důležitá je snadná přístupnost k uloženým věcem.

Obrázek

Jaké moderní spotřebiče vám nejvíce usnadní vaření?

Domácí spotřebiče nám usnadňují každodenní život. Pomáhají nám vařit rychleji, snadněji a zdravěji. A nejen to, mají dokonce moc změnit naše návyky. Při výběru kuchyňských spotřebičů se zaměřte na kvalitu a preferujte multifunkčnost.

  1. Kuchyňský robot

Hlavní výhodou kuchyňského robota je, že kombinuje několik spotřebičů současně. Mezi jejich základní funkce patří: hnětení těsta, krájení, strouhání, šlehání a mixování. Existují i modely s různým doplňkovým příslušenstvím, které vám ještě víc ušetří čas a usnadní práci.

Kromě toho, že jsou velice efektivní, tak jsou kuchyňské roboty vhodné i jako designový doplněk kuchyně.

Multifunkční kuchyňský roboty se mohou lišit výkonem od několika stovek až po více než tisíc wattů. Před výběrem je dobré si rozmyslet, k čemu budete kuchyňského robota nejvíc používat, a podle toho vybírat jeho výkon. Zohledněte také prostor ve vaší kuchyni a předem si rozmyslete kam přístroj umístíte. S ohledem na velikost vaší domácnosti zvolte i vhodnou velikost mísy robota.

  1. Tyčový mixér

Tyčový mixér je spotřebič, který je skladný a zároveň zastane spoustu funkcí od šlehání, přes mixování až po sekání. Jde o jednoho ze základních pomocníků v kuchyni, který využijete při přípravě krémových polévek, omáček, přesnídávek, ale i ovocných koktejlů a smoothies. Moderní mixéry nabízí v balení také sekáček na ořechy, bylinky i led, šlehací metlu nebo speciální nástavce na pyré. Tyčový mixér je malý spotřebič, pro který najdete místo i v té nejmenší kuchyni, ale zastane opravdu hodně práce.

Obrázek

  1. Rychlovarná konvice

Rychlovarná konvice je spotřebič, který se vyskytuje takřka v každé domácnosti a který používáme denodenně. Za krátkou dobu uvaří vodu na čaj nebo kávu, ale pomůže i při vaření. Při výběru rychlovarné konvice je dobré mít na paměti kolik vody a jak často budete v konvici vařit, od toho se odvíjí její velikost. Konvici budete mít každý den na očích, nepodceňte proto ani její vzhled.

  1. Multifunkční hrnec

Tlakové hrnce nové generace jsou elektrické spotřebiče s několika funkcemi: tlakové kuchyně, vzduchové smažení a některé mají speciální víko pro křupavé hotové pokrmy. V multifunkčních hrncích můžete mít uvařený pokrm o 70 % rychleji než jeho příprava klasickým způsobem a na smažení je potřeba o 75 % méně tuku. Zmrazené potraviny můžete zpracovávat rovnou, bez předchozího rozmrazování a čištění i údržba je velmi snadná.

  1. Kontaktní gril

Elektrické grily jsou čím dál více oblíbené hlavně mezi obyvateli měst, kteří nemají podmínky a prostor na venkovní grilování. Výhodou kontaktního grilu oproti tradičním grilům je jeho snadné použití. Stačí ho zapnout a můžete grilovat, navíc jsou přenosné a tak můžete v chladnější části roku grilovat v kuchyni a v létě si užít grilování třeba na balkoně.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist