Tipy na zdravou snídani
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Tipy na zdravou snídani

Obrázek

Každé ráno vstáváte a nevíte, jak byste svou snídaňovou rutinu obměnili? Není jednoduché si připravovat různorodé a zdravé snídaně tak, aby se vám neomrzely. Proto není od věci získávat stále novou inspiraci. Přinášíme vám několik tipů, jaké zdravé snídaně si můžete připravovat.

Každý den začněte jinak

Jogurt k snídani tisíckrát jinak hoďte za hlavu, poradíme vám, co snídat, abyste se nenudili a na snídani se naopak těšili.

Sladké zdravé snídaně

 

  1. Pohanková kaše

Pokud nevíte, co k snídani, třeba vám zachutná pohanková kaše, která je také bezlepková Pohanka navíc obsahuje rutin, který přispívá ke správnému fungování žil a cév. Kaši z pohanky si udělejte ideálně z plnotučného mléka a osladit si ji můžete například medem či vanilkovým cukrem a pro zpestření přidejte banán, nebo jakékoliv ovoce, která budete mít po ruce.

 

  1. Domácí mléčná rýže

Produkt jako ochucená mléčná rýže si může každý koupit v obchodě. Ale proč si ji nevyrobit doma podle sebe, když je to jednoduché a zdravé zároveň? Stačí pouze mléko a rýže, kterou za stálého míchání v mléce uvaříte. Přidat můžete skořici, vanilkový cukr či med dle chuti. Nejlepší je, když uvařenou pochutinu necháte přes noc odpočinout v lednici.

 

  1. Malinové smoothie bowl

Osvěžit svou snídani můžete například v podobě smoothie bowl z mražených malin, banánu, mandlového mléka a lněných semínek. Vše se v mixéru rozmixuje a vznikne kaše, kterou lze ozdobit čokoládou a ořechy.

Slané zdravé snídaně

  1. Avokádová pomazánka

Rychlá na přípravu, to je avokádová pomazánka. Stačí rozmačkat měkké avokádo, přidat pepř, sůl a popřípadě pomazánkové máslo, a zdravá snídaně je na světě. Ráno jen namažete na kousek celozrnného pečiva.

Obrázek

  1. Špenátová omeleta

Ve dnech, kdy nespěcháte do práce a chcete si udělat čas na sebe, přijde vhod omeleta. Vejce jednoduše smíchejte s najemno nasekaným spařeným špenátem a na pánvi omeletu dozlatova orestujte.

 

  1. Cizrnový hummus

Jednoduchý na přípravu je hummus, kdy stačí pouze vařenou nebo konzervovanou cizrnu nasypat do mixéru, přidat sezamovou pastu tahini a rozmixovat. Postupně by se měl přilévat olej a dle chuti přidat pepř, sůl nebo také chilli. Vznikne hladká pasta, která je výborná jak s celozrnným pečivem, tak jen s čerstvou zeleninou.

Náš tip

Nechcete-li si snídaně sami připravovat a vymýšlet nové recepty nejen na snídaně, ale na celodenní stravu, krabičková dieta by pro vás mohla být řešením. Přes krabičkovou dietu si můžete zajistit stravu i pokud máte bezlepkovou dietu, jste vegani nebo chcete absolvovat detox.

Rychlá snídaně to go

Nestíháte-li ráno si dát v klidu snídani, má to řešení. Protože snídaně je základ dne, snídejte za každé situace, ať po cestě do práce, školy nebo před víkendovým výšlapem do přírody.

Kusem ovoce nic nezkazíte

Banán, jablko, hruška k snídani za cesty není rozhodně špatná volba, v případě, že nemáte dostatek času. Ideální je si připravit různé druhy nakrájeného ovoce do misky, protože každé ovoce tělu dodá jiné vitamíny.

Obrázek

Proteiny

Nejen sportovcům jsou známy proteinové drinky. Proteinový prášek smíchaný s vodou nebo mlékem je také jedním z možných řešení. Taková rychlá snídaně vám zajistí velké množství bílkovin. Pozor ale, proteinové nápoje nikdy nemohou zcela nahradit kvalitní zdravou snídani, proto není obecně doporučováno takto snídat každý den dlouhodobě.

Smoothie

Je-li ráno hektické, řešením je smoothie, které si můžete připravit i večer a ráno jen zmáčknout mixér, a zdravá snídaně je za minutu hotová. Smoothie si vezmete kamkoliv s sebou - ať už do auta, MHD či na pěší cestu.

 Ranní spěch, když se vypravuje na výlet či výšlap, zná asi každý. Hlavně nic nezapomenout. Jednou z nejzákladnějších věcí, která nesmí být zapomenuta, je energie na výšlap po horách. Nejideálnější jsou takové potraviny, které zajistí velký přísun energie a zároveň jsou skladné, například sušené ovoce, zdravé ovesné tyčinky, čokoláda s vysokým obsahem kakaa či ořechy.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist