Lízátka
Lízátka jsou cukroví především pro děti, v poslední době se do velké obliby dostávají i tzv. dortová lízátka. Při domácí výrobě lízátek se nemusí použít jen cukr a karamel, vhodné je i různé ovoce a lízátka pak jsou zdravější. Přípravu zjednoduší a urychlí formy na lízátka, tyčinky a další potřeby.
Celé vejce šleháme ručním šlehačem s cukrem a vanilkovým cukrem do husté, bílé pěny. Pak při nejnižších obrátkách přidáme kůru nebo trochu...
Maliny rozmačkáme a šťávu z nich propasírujeme přes sítko. Šťávu smícháme s 400 g moučkového cukru, 300 ml vody a glukózovým cukrem. Směs ohříváme...
Cukr vsypeme do kastrolu a zvolna za stáléhé míchání zahříváme, až se rozpustí. Z bílé barvy se změní na světle hnědou - karamel nesmí zhnědnout...
Na vále vypracujeme z mouky, másla, cukru, vanilky, žloutku a špetky soli těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme asi 2 hodiny v lednici. Potom...
Předehřejeme troubu na 170 °C. V míse prošleháme nahladko smetanový sýr, cukr, vejce, zakysanou smetanu, vanilkovou pastu, skořici a mouku s...
Do prohlubní ve formě na cukrová lízátka ( průměr prohlubně 5 cm ) naneseme velmi tenkou vrstvu rostlinného oleje, nebo nastříkáme olejem ve spreji...
Do prohlubní ve formě na cukrová lízátka ( průměr prohlubně 5 cm ) naneseme velmi tenkou vrstvu rostlinného oleje, nebo nastříkáme olejem ve spreji...
K výrobě lízátek podle tohoto receptu se nejlépe hodí použít formy alespoň 6 mm hluboké, průměr 5 cm. Postříkáme prohlubně velmi tenkou vrstvou...