Pěny

Čokoládová pěna, kakaová pěna s tvarohem, pěna, v které je javorový sirup a mnohé další mohou být vynikající chutnou snídaní nebo svačinou. Příprava je snadná a rychlá – podívejte se na nejlepší recepty v této části.

Seřadit
Nalezeno 119 receptů
Zobrazení

Smetanu vyšleháme, vsypeme vanilkový cukr a ještě krátce šleháme. Nakonec přidáme měkký tvaroh a ještě prošleháme. Pribináček rozdělíme do...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Meruňky necháme okapat, 4 půlky odložíme stranou na ozdobení, ostatní rozmixujeme s cukrem a smetanou do husté pěny. Tu rozdělíme do misek,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

V kastrůlku nejprve přivedeme k varu 100ml vody s cukrem, necháme vařit dokud nevznikne světlý karamel. Poté odstavíme, přidáme 3lžíce studené vody...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Mango rozkrojíme, vyjmeme dužinu a rozmixujeme ji. Pyré propasírujeme přes síto a přidáme hřebíček. Plátky želatiny namočíme do studené vody a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Čokoládu nalámeme na kousky, vložíme do mísy a zalijeme vroucí smetanou. Vymícháme hladkou hmotu a poté postupně přidáváme máslo a žloutky. K...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Plátky želatiny namočíme na pár minut do studené vody a vymačkáme. Nejprve metličkou utřeme cukr, jogurt a tvaroh, poté přidáme smetanu ke šlehání,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme stranou a zbytek rozmačkáme vidličkou. Tvaroh utřeme s trochou mléka a poté z něj metlou vyšleháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Nejprve omyjeme 4 pomeranče a rozkrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a propasírujeme přes jemné síto. Získanou šťávu smícháme v kastrůlku se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Smícháme jogurt se šlehačkou, přidáme cukr a ušleháme do hladké, lehké pěny. Vložíme do lednice. Rybíz omyjeme, odstopkujeme a asi polovinu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Mixérem šleháme žloutky, cukr a škrob do světlé, nadýchané pěny. Postupně přiléváme dezertní víno, přidáme vejce a prošleháváme ve vodní lázni asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Broskve omyjeme, oloupeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něho polovinu cukru. Zbylý cukr přimícháme do broskvové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Nakonec lehce vmícháme strouhané ořechy. Pěnu podáváme v pohárech s oplatkou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Žloutky třeme v misce se 3 lžícemi cukru. Když pěna zbělí a nabyde, vmícháme do ní citronovou šťávu. Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Čokoládu a čaj rozpustíme ve vodní lázni. Necháme trochu zchladnout a zašleháme žloutky. Tuhý sníh z bílků opatrně zašleháme do čokolády. Pěnu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Zvlášť ušleháme bílky na pevný sníh. Do žloutkové pěny přidáme rum a lehce vmícháme ušlehanou smetanu a bílkový...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Všechny přísady smícháme dohromady. Ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Vinnou pěnu ihned podáváme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Měkký tvaroh našleháme s cukrem a mlékem. Potom přidáme kůru a šťávu z citronu, oloupaná a nastrouhaná jablka a pevný sníh z bílků. Pěnu navršíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omytá a oloupaná jablka rozkrájíme a vložíme do kastrolu. Zalijeme trochou vody a necháme podusit. Potom změklá jablka rozmačkáme, zakapeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Do ušlehaného sněhu z bílku vešleháme cukr a džem. Pěnu ochutíme citronovou šťávou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Omyté maliny prolisujeme sítem a promícháme je s cukrem. Přidáme změklou a ohřátou želatinu. Ušleháme smetanu, smícháme ji s malinovou směsí,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do vína zamícháme cukr, žloutky, vejce, kousek citronové kůry a půlku vanilkového lusku. Hrnec se směsí postavíme do kastrolu s vařící vodou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté lesní jahody prolisujeme. Přidáme moučkový cukr, bílky, citronovou šťávu a vše šleháme metlou, dokud pěna nezhoustne. Hotovou pěnu rozdělíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vychlazenou smetanu dobře ušleháme. Přimícháme cukr, očištěnou, nastrouhanou mrkev, hrozinky a citronovou šťávu. Hotovou pěnu dáme do skleněné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vychlazenou smetanu dobře ušleháme a vmícháme do ní oloupané, nastrouhané banány. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukr, znovu vyšleháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme moučkový a vanilkový cukr a znovu šleháme. Nakonec zlehka vmícháme prolisované meruňky. Hotovou pěnu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Ke 2 bílkům přidáme polovinu cukru, marmeládu a citronovou šťávu. Vše vymícháme na hustý krém. Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Nad párou šleháme žloutky s cukrem a přiléváme jahodové pyré mírně zředěné vodou. Šleháme dohusta, nesmíme ale vařit, aby se pěna nesrazila. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky třeme v kastrůlku a zvolna přidáváme med, až do spotřebování celé dávky. Kastrůlek dáme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Želatinu namočíme ve vodě, poté ji vyndáme, vodou zalijeme jablka, která jsme oloupali, zbavili jádřinců a nakrájeli na čtvrtky, a uvaříme je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Čokoládu rozlámeme na menší kousky a rozpustíme ve vodní lázni, do čokolády vmícháme brandy. Vychlazenou smetanu do husta ušleháme a postupně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, přidáme 2 lžíce vody, citronovou šťávu a vše uvaříme na jemné...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Čtyři kulaté formičky ve tvaru mističek obalíme zvenku fólií. Ve vodní lázni rozpustíme mléčnou čokoládu, štětcem ji rozetřeme na fólii. Formičky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Reveň (rebarboru) opláchneme, nakrájíme na malé kousky a v sítku přelijeme vařící vodou. Potom reveň s polovinou cukru a s vydlabanou vanilkovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Jahody omyjeme a 300g rozmělníme. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody a vymačkáme ji. Jahodový protlak doplníme do 350ml sherry a želatinu v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Želatinu na chvíli namočíme do studené vody. Tvaroh, 80 g moučkového cukru a citronovou šťávu umícháme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Želatinu namočíme do studené vody, rozšleháme žloutky s 50 g cukru a se sektem. Šleháme do pěny asi 10 minut v horké vodní lázni, nakonec přidáme 2...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Mandle rozmixujeme s mlékem, skořicovou kůrou a cukrem. Krátce povaříme, a když směs částečně vychladne...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Smetanu dotuha ušleháme a mírně osladíme. Do šlehačky po částech zlehka vmícháme okapané kompotované brusinky. Pěnu rozdělíme do mističek a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Bílky s cukrem ušleháme nad párou a zlehka vmícháme marmeládu. Kompotové misky vymažeme máslem, navrstvíme do nich ušlehaný sníh a povrch posypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do mléka vsypeme cukr, sůl, citronovou kůru a uvedeme do varu. Zavaříme krupici, uvaříme kaši a odstavíme z plotny. Přidáme citronovou šťávu,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Mražené maliny posypeme polovinou cukru a necháme je roztát. Na teflonový hrnec dáme síto, pomocí lžíce nebo stěrky prolisujeme maliny i se šťávou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěný a omytý angrešt rozvaříme, prolisujeme, osladíme, necháme vychladit. Šlehačku ušleháme do tuha, mírně přisladíme, část jí vmícháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Omyté jahody promícháme s polovinou cukru a rozmačkáme je vidličkou na kaši. Žloutky se zbylým cukrem a sektem utřeme ve vodní lázni do pěny,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Žloutky a vejce s cukrem ušleháme v horké vodní lázni do pěny. Čokoládovou polevu rozpustíme a tekutou potom přidáme do vaječné hmoty. Dále...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Med utřeme se žloutky a v horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí - nevaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Potom do směsi vmícháme pevný sníh...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omytá a oloupaná jablka zbavená jádřinců upečeme na plechu v troubě doměkka a ještě horká prolisujeme. V misce třeme bílky s cukrem do pěny....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Polevu rozpustíme v teplé vodní lázni a potom ji zchladíme. Z moučkového cukru a másla vyšleháme pěnu. Po jednom přidáváme žloutky a šleháme ještě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

V parní lázni rozpustíme čokoládu, tu pak necháme trochu vychladnout. Než se čokoláda rozpustí, oddělíme bílky od žloutků do dvou mís. Bílky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky, omyté meruňky vypeckujeme. Připravené ovoce podusíme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi vody...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Koňak smícháme s kaštanovým krémem. Vychlazenou smetanu vyšleháme společně s cukrem do tuhé pěny a opatrně vmícháme do kaštanového krému. Hotovu...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist