Granita

Granita je vynikající osvěžující zmrzlinový dezert, ideální především pro horké letní dny. Na přípravu granity, která není ani zmrzlina, ani sorbet nebo studený nápoj, se nejčastěji používá meloun, velmi chutná je i manga nebo broskví, použít se ale může v podstatě každý druh ovoce. Zde najdete recepty, podle kterých si granitu můžete velmi snadno připravit i doma

Seřadit
Nalezeno 1 receptů
Zobrazení

Ve vodní lázni šleháme cukr, žloutky, vejce a vanilkový extrakt, když směs zhoustne a zesvětlá, odstavíme a za občasného promíchání necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Když směs zhoustne, odstavíme a necháme zchladnout. Spojíme s ušlehanou smetanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Žloutky ušleháme s cukrem, vmícháme šampaňské a ušlehanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu vyložíme potravinářskou fólií,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru. Omyté jahody...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha. Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

185 ml smetany zahřejeme. Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Očištěné a omyté jahody rozmixujeme. Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist