Zmrzlina ovocná
Domácí ovocná zmrzlina je vynikající osvěžení pro horké sny. Připravit se může jen z ovoce a cukru, ale také i s mlékem, smetanou, jogurtem nebo tvarohem. Na výrobu se může použít v podstatě každé ovoce, nejvíce oblíbené jsou jahody. Zde najdete recepty, podle kterých se připravuje nejlepší ovocná domácí zmrzlina bez přístroje.
Meloun zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Spolu s mátou ho rozmixujeme dohladka. Rozdělíme do formiček na nanuky a necháme přes noc zmrznout...
Přezrálé banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Nakrájené banány necháme v mikrotenovém sáčku nebo uzavíratelné...
Cukr svaříme s šálkem vody, až perlí. Odstavíme, přidáme lžíci citronové kůry a necháme vychladnout. Potom přidáme šťávu z pěti citronů a rozvar...
Cukr zalijeme vodou a uvaříme sirup. Necháme vychladnout. Do vychladlého sirupu přilijeme malinový sirup, citronovou šťávu a zamícháme. Hmotu...
Cukr zalijeme 2,5dl vody, přidáme citronovou kůru a uvaříme sirup. Do vychladlého sirupu vmícháme citronovou šťávu a zbylou vodu (2,5dl)....
Do 3dl mléka nasypeme cukr a uvedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme Solamyl, nalijeme do vařícího mléka a necháme přejít varem. Do vychladlé...
Meloun oloupeme, vyjmeme semínka, dužinu nakrájíme na kousky. V mixéru polovinu dužiny rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou. Směs vlijeme do...
Jahody omyjeme a nasypeme do mixéru. Přidáme sojové mléko a med. Vše dobře rozmixujeme. Je-li zmrzlina trochu řidší, můžeme zahustit sušeným...
Čerstvé meruňky vypeckujeme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a krátce povaříme (ne však déle než 7 minut, aby se nerozvařily). Ideálním...
Mléko, 55 g cukru a citronovou kůru uvedeme k varu. Zbytek cukru ušleháme se žloutky. Vařící se mléko přilijeme ke žloutkům s cukrem a ihned dobře...