Zmrzlina smetanová

Domácí smetanová zmrzlina je samozřejmě kvalitnější, než kupovaná a zde vám nabízíme recepty, podle kterých si takovou zmrzlinu doma můžete připravit. Smetanová zmrzlina může mít mnoho různých chutí, záleží jen na vás, jakou si vyberete. Příprava domácí zmrzliny je velmi snadná a rychlá, zvládne ji opravdu každý.

Seřadit
Nalezeno 63 receptů
Zobrazení

Jahody omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme je. Smetanu ušleháme, osladíme a smícháme s jahodami. Směs naplníme do skleněných misek a dáme zmrazit...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Šlehačku vyšleháme dohusta, až tvoří špičky. Přidáme citronovou kůru a šťávu, cukr a mléko. Mícháme, až se přísady stejnoměrně smísí. Směs vlijeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj do kastrolu semena. Přilijeme mléko a pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a necháme asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nejprve přivedeme k varu mléko, polovinu cukru, sušené mléko a smetanu. Žloutky a zbylý cukr utřeme doběla. Pomalu přidáme svařené mléko. Za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Maliny svaříme se 100 ml vody, dle chuti přisladíme, prolisujeme přes cedník a necháme vychladnout. Hotový vanilkový pudink smícháme s cukrem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Mléko, 100g cukru a rozříznutý, vyškrábnutý vanilkový lusk přivedeme k varu, poté odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme cca 10min stát. Mezitím...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Nejprve utřeme žloutky s cukrem doběla. Smícháme mléko, smetanu a polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a postupně za stálého míchání přilijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Žloutky rozmícháme s cukrem a přidáme uvařenou a přecezenou kávu. Postupně přiléváme smetanu, mléko a vše za stálého míchání zahříváme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cukr rozmícháme se žloutky a vejcem a přidáme kakao. Postupně přiléváme mléko (nebo smetanu), dobře rozšleháme a zahříváme do zhoustnutí - nesmíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cukr zalijeme vodou a uvaříme sirup. Necháme vychladnout. Do vychladlého sirupu vlijeme pomerančovou šťávu. Sirup nalijeme do zmrzlinového...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vychlazenou smetanu ušleháme do husta. Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev a osladíme vanilkovým cukrem. Krém vložíme do formy (např. na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté a okapané jahody umixujeme. Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cukr opražíme na sucho, až vznikne karamel, přilijeme trochu horké vody, povaříme na hustší rozvar a vlijeme do smetany se žloutky. Chvilku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

V kastrůlku smícháme 115 g cukru a 60 ml vody, mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut, dokud sirup...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Oloupané jedlé kaštany a šťávu vymačkanou z pomeranče společně rozmixujeme. Vejce, cukr a žloutky šleháme ve vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Vejce ušleháme mixérem nebo šlehačem do husté pěny, postupně zašleháme cukr. Čokoládu rozpustíme v hrnci se silným dnem, přidáme k vaječné směsi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Moučkový cukr rozmícháme s kokosovým likérem dohladka. Přidáme 200g nastrouhaného kokosu a dřeň z vanilkového lusku. Nakonec zlehka vmícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Smetanu s vanilkou ušleháme dotuha a pak ji opatrně vmícháme do kaštanového pyré. Ochutíme citronovou šťávou. Hotový kaštanový krém s vanilkovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Ve větší míse smícháme kaštanové pyré, cukr a koňak. Šleháme až je směs hladká, oatrně vmícháme tuhou šlehačku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Žloutky dobře utřeme, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme cukr, podle uvážení i vanilkovou tresť, sníh spojíme se žloutky a tuhou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z bílků ušleháme pevný sníh, žloutky utřeme s cukrem. Vše spojíme s pevně ušlehanou smetanou, přidáme nastrouhanou kůru a šťávu ze dvou citrónů. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Bílky ušleháme na pevný sníh, žloutky utřeme s cukrem a vše spojíme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, vmícháme ke směsi. Přidáme rozmačkanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vše spojíme. Přidáme tuhou šlehačku a promícháme s likérem z černého rybízu a sirupu z...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté jahody rozmačkáme vidličkou na kaši. Víno krátce zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a přidáme citronovou šťávu. Žloutky s cukrem ušleháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vanilkový lusk rozkrojíme, semínka vydlabeme a vše spolu s mlékem prohřejeme v kastrůlku k bodu varu. Přidáme tmavou, nalámanou čokoládu a necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 37 min

Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu. Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Formu na žemlovku vyložíme na dně a bocích jahodovou zmrzlinou a necháme 1 hodinu v mrazáku ztuhnout. Maliny rozmixujeme s 1 lžící moučkového cukru...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

V pánvi přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme kakao a na kousky nalámanou čokoládu, odstavíme ze sporáku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Vanilkový lusk rozřízneme a dáme do mléka. Uvedeme k varu, přisypeme 100 g cukru a poté odstavíme. Necháme 10 minut louhovat. Žloutky ušleháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist