Káva

Káva se po celém světě připravuje na mnoho způsobů. Servíruje se a pije horká i ledová, černá i bílá, s mlékem i šlehačkou… Zde najdete různé recepty na přípravu tradiční kávy, ale třeba i méně známé možnosti, nechybí ani zelená káva na hubnutí. Mimo kvalitní kávy a případných dalších ingrediencí pak už budete potřebovat jen varnou konvici nebo kávovar.

Seřadit
Nalezeno 40 receptů
Zobrazení

Zvolna zahříváme vodu s celou skořicí a třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Potom vmícháme nahrubo umletou kávu, uvedeme do varu a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Do 2 vysokých a teplých sklenic na dno dáme 1 lžičku cukru a přelijeme pravou irskou whisky. Nakonec vše...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 6 min Počet komentářů k receptu1

Do skleněné konvičky nasypeme rozpustnou kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme chvilku vylouhovat, přisypeme cukr, necháme rozpustit, dáme vychladit...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Do 2 sklenic rozdělíme hřebíček, skořici a nové koření. Do obou sklenic rozdělíme horkou filtrovanou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu1

Čokoládu nastrouháme a společně s cukrem, vanilkou, smetanou a trochou vody zahříváme, dokud se nerozpustí. Poté dolejeme hotovou černou kávou a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Do nahřátých sklenic dáme 2 lžičky krupicového cukru a do dvou třetin nalijeme horkou černou kávu. Zamícháme, přidáme 2 lžíce irské whisky a navrch...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Mletou kávu vsypeme do nahřátého kastrůlku, spaříme vroucí vodou a přivedeme k varu. Po vzkypění odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Citronovou kůru nastrouháme a rozdělíme do šálků, zalijeme horkou kávou a do každého šálku přidáme lžičku likéru a osladíme. Promícháme a podáváme.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Kávu nalijeme do šálku, přidáme vaječný koňak, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

200 ml vody dobře promícháme s 2 lžičkami cukru a 2 lžičkami mleté kávy. Vše nalijeme do džezvy a na mírném plameni uvedeme k varu. V momentě, kdy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Uděláme opravdu dobrou černou kávu z čerstvě umleté kvalitní zrnkové kávy, necháme vylouhovat, osladíme a přecedíme, abychom se zbavili sedliny,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Decilitrem vařící vody zalijeme 20 g kávy, necháme vychladnout. Do misky vysypeme mouku, cukr, hřebíček, sůl, kypřící prášek, 1 vejce, citrónovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Horkou černou kávu dáme do šálků, přidáme vlažnou smetanu, promícháme a jako mozaiku vmícháme vaječný koňak.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Ušleháme smetanu s cukrem dotuha. Rozdělíme do hrnečků, vmícháme brandy. Do horké, čerstvě uvařené kávy vmícháme skořici a nalijeme na ušlehanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Porcelánovou nádobu s víkem nahřejeme, nalijeme do ní horkou černou kávu, přidáme celou skořici, nové koření a hřebíčky. Osladíme, promícháme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Elektrickým šlehačem ušleháme černou kávu, kávovou zmrzlinu, lžíci fernetu na řídký jemný krém, který rozdělíme do vysokých sklenic.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Rozdrtíme led, rozmixujeme s kávou, vmícháme vaječný koňak, našleháme, přidáme smetanu, nalijeme do sklenic, ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Nejprve uvaříme černou kávu, ochutíme cukrem dle chuti a rozlejeme do čtyř pohárů. Doplníme ušlehanou smetanou, posypeme nastrouhanou čokoládou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vychlazené vysoké koktejlové sklenky připravíme na pracovní plochu. Do kávového hrníčku nasypeme 20 g turecké kávy a zalijeme ji 1 dl vroucí vody,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Půlku pomeranče oloupeme, ukrojíme 4 plátky. Rozdělíme je do 2 sklenic. Plátky pomeranče posypeme cukrem, zalijeme trochou vařící vody a necháme 3...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 4 min

Do kastrůlku dáme kávu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Hotovou kávu ihned stáhneme z ohně, přelijeme přes sítko a necháme vychladit. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Vodu a kávu dáme do kastrůlku a na mírném ohni svaříme. Uvařenou kávu ihned stáhneme z ohně, přecedíme přes sítko a necháme vychladnout. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Kávu a vodu dáme dohromady a připravíme filtrovanou kávu, kterou necháme vychladit. Led rozdrtíme, položíme na dno 2 vysokých sklenic. Do každé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 13 min

Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou dáme do lednice. Kávu přes filtr spaříme horkou vodou. Do 2 teplých a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min

Do pánvičky dáme koňak, hřebíčky, pomerančovou a citronovou kůru, nakonec vsypeme cukr a všechny suroviny na mírném ohni zahřejeme. Následovně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 6 min

Kávu spaříme přes filtr vřící vodou. Do 2 kávových šálků rozdělíme citronovou kávu, přidáme po 1 špetce pepře. Suroviny v obou šálkách zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Kávu spaříme vroucí vodou přes filtr a udržujeme ji horkou. Připravíme dva kávové šálky. Do každého dáme 30 ml rumu, jednu lžičku cukru a malou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 8 min

Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 13 min

Do šejkru vlijeme mléko, koňak, likér, vložíme med a přisypeme kávu, vanilkový cukr. Šejkr uzavřeme a suroviny důkladně protřepeme. Následně šejkr...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 4 min

Uvaříme silnou kávu: do džezvy (konvička kónického tvaru) nalijeme 1 dl studené vody, přidáme 7 g velmi jemně namleté kávy a přivedeme k varu....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 23 min

Do užší a vyšší sklenice dáme 1 vrchovatou lžičku instantní kávy. Zalijeme 1/2 dcl studené vody, přidáme cukr. Ponorným mixérem šleháme, až se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do džezvy nebo malé konvičky vlijeme vodu, vmícháme jemně mletou kávu, cukr, rozdrcený kardamom a špetku zázvoru. Na středně silném plameni vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Krajíc tmavého chleba potřeme rostlinným máslem a meruňkovým džemem light. Ke chlebu si uvaříme bílou kávu: v horkém mléku rozmícháme 2 lžičky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 6 min

I doma si můžeme připravit italskou kávu "corretto alla sambuca" z espressa kávovaru: 7g pomleté kávy necháme protlačit čistou vodou o teplotě 90°C...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Do vysokých sklenic dáme vždy 1 kopeček vanilkové zmrzliny. Zalijeme předem uvařenou kávou a přidáme kapku likéru. Ozdobíme smetanou ušlehanou s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V nerezové konvičce našleháme pomocí trysky u kávovaru vychlazené mléko do pěny (měla by mít teplotu asi 70 °C). Zrnkovou kávu umeleme a v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do mixeru vlijeme trochu ledové vody a přidáme instantní kávu. Pokud sladíme, přisypeme i potřebné množství cukru. Rozmixujeme do husté bílé pěny. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do vhodné větší nádoby vlijeme mléko a rum. Přidáme kávu, cukr a sůl. Vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 5 minut. Kávu podáváme horkou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Kurkumu, zázvor, kokosový cukr i olej smícháme i se špetkou soli. Mléko ohřejeme a nalijeme ho do této směsi. Rozmícháme dohladka.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Zmrzlinu rozdělíme do čtyř sklenic. Espresso uvaříme podle návodu a nalijeme ho na zmrzlinu. Ihned podáváme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist