Ovocná vína a likéry

Likéry, punče, ovocná vína, mošty jsou velmi chutné a také zdravé nápoje, které si můžete podle našich receptů snadno připravit doma. Některé suroviny jsou možná netradiční, ale až si z nich svůj vlastní domácí vaječný nebo zázvorový likér, ovocné víno, vánoční punč nebo mošt vyrobíte, budete příjemně překvapeni chutí i vůní. Všechny recepty jsou vyzkoušené a záleží jen na vaší chuti, dostupných ingrediencích a třeba i příležitosti, který si vyberete.

Seřadit
Nalezeno 72 receptů
Zobrazení

Čerstvé (nebo mražené) borůvky (lidově "haferky") omyjeme a necháme odkapat. Dáme je do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem vodky, nádobu uzavřeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Zelené menší smrkové šišky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a narovnáme je do větší láhve (nejlépe 2 litrové), zalijeme Staročeskou Žitnou ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Puškvorec pořádně očistíme a omyjeme, odstraníme kořínky z oddenků, pak oddenky po délce rozřízneme a vložíme je do láhve se Staročeskou Žitnou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Pokud v dnešní době chceme připravit likér našich předků z Krkonoš - Honcovku, tak zakoupíme březovou šťávu z listí, (dříve se na jaře navrtával...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omytý a odkapaný jalovec (jalovčinky) rozmačkáme a dáme do větší širší sklenice. Zalijeme Starorežnou pálenkou, promícháme, sklenici uzavřeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 8 min

Do kovové misky nalijeme víno, přisypeme cukr, kousek citronové kůry a hřebíček. Dáme nad oheň a pomalu zahříváme, občas promícháme, až se cukr...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 22 min

V konvičce připravíme kvalitní černý čaj, dáme zatím stranou. Pomerančovou a citronovou kůru nakrájíme nadrobno, vsypeme do misky, zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Třešně omyjeme, podélně nařízneme a vypeckujeme. Do jedné misky nasypeme nadrcené pecky, do druhé misky třešně. Třešně trochu rozmačkáme. Pecky i...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do horké vody nasypeme vanilkový cukr, přidáme trošku koriandru a necháme pár minut louhovat. Do mísy nasypeme omyté maliny a jahody, rozmačkáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omytá jablka (nejlépe červená) osušíme, rozkrojíme, zbavíme stopek, okvětí a jádřinců. Jablka nakrájíme se slupkou na plátky silné asi 1 cm a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Zralé, ale nepřezrálé hrušky omyjeme, osušíme, rozkrojíme, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm a odložíme je do mísy. Ve větším...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Ve většího nerezového hrnce nalijeme 700 ml dobře vyčištěné jablečné šťávy a smícháme ji s 300 ml s jablečného destilátu (min. 80% objem.) Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do většího nerezového hrnce nalijeme 650 ml dobře vyčištěné hruškové šťávy a smícháme ji s 250 ml hruškového destilátu (min. 80% objem.) Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Kdoule sklidíme a uskladníme v bedničkách. Asi po 12-14 dnech zralé kdoule, které by měly krásně vonět a nesmí být nahnědlé - omyjeme, zbavíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Zralé trnky s tmavě modrou slupkou a zelenou dužinou dobře omyjeme a zbavíme stopek. Trnky nesmíme sbírat po mrazu! Pak nejsou vhodné k výrobě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Třešně srdcovky (asi 1.8 kg), nejlépe s měkkou a tmavě zbarvenou dužinou, hned po sklizní omyjeme, odstopkujeme, rozmačkáme a odlisujeme šťávu. Aby...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Nejdříve připravíme broskvový extrakt šťávy: 1 kg zralých broskví omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a pokrájíme je na malé kousky. V nerezovém...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Okvětní plátky růží navrstvíme do skleněné lahve se širokým hrdlem a zalijeme jablečným destilátem. Takto zalité okvětní plátky růží skladujeme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Připravíme sirup z bezinkových květů: Ve 2 litrech vody rozpustíme 2 kg cukru, pak přimícháme 50 g kyseliny citrónové a přibližně 100-150 g omytých...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Nejdříve si připravíme extrakt - šťávu z mišpulí: 0.5 kg zralé, ale tvrdé mišpule omyjeme, odstopkujeme a rozkrájíme. V nerezovém hrnci přivedeme k...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Připravíme sirup z hroznů: hrozny otrháme od stopek (odzrníme), omyjeme, dáme do nerezového hrnce a rozmačkáme je. Zahřejeme na 40°C, přimícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytý velký ananas okrájíme na čistou dužinu, kterou pokrájíme na malé kostky, v nerezovém hrnci rozmixujeme a hned vylisujeme šťávu, kterou hned...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

K výrobě likéru budeme potřebovat 6-7 středně velkých banánů. V nerezovém hrnci přivedeme k varu 1 litr hruškové šťávy. Jakmile bude teplota...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Potřebujeme chemicky neošetřené pomeranče. Pomeranče omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Potřebujeme chemicky neošetřené limetky (nebo citróny), které omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Připravíme si nejdříve jablečno-zázvorový extrakt: zázvor omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 700 ml čisté jablečné šťávy dáme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Omytou karotku nakrájíme nadrobno, smícháme s karotkovou šťávou a rozmixujeme. Šťávu s karotkou dáme do nerezového hrnce, přidáme sladovou amylázu ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Nejdříve si připravíme extrakt z jader vlašských ořechů: vyloupaná jádra očistíme (nejlépe hrubým štětcem), nasucho je v teflonové pánvi orestujeme...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Připravíme extrakt z měkkých zelených vlašských ořechů. Celé ořechy omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky. Pak ořechy rozmačkáme v lisu, tak...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Čisté čerstvé byliny před přípravou pokrájíme na kousky a usušíme. K přípravě likéru budeme potřebovat: 2 lžíce koriandru, 5 rovných lžic pelyňku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Sušený nátržník husí (mochna husí) dáme do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem slivovice, uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 8 dní...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Stonky čerstvého estragonu dáme do skleněné nádoby, přilijeme 1 l 40% jablečného destilátu. Láhev uzavřeme a uskladníme v chladu a temnu. Necháme 4...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Pomeranče chemicky neošetřené omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých slupek - pulpy. Slupky ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V nerezovém hrnci ohřejeme mléko se smetanou na 40°C. Pak přimícháme 100 g kakaa a rozmixujeme ho dohladka. Nesmí se nám utvořit žádné hrudky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

V nerezovém hrnci smícháme 100 g čerstvě nahrubo pomleté zrnkové kávy s jedním vyškrabaným luskem vanilky, rozlomenou tyčinkou celé skořice,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Žloutky z čerstvých vajec důkladně oddělíme od bílků a dáme je do nerezového hrnce. Žloutky smícháme s cukrovým sirupem a začneme je mixovat....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vodu zahřejeme na 60°C a rozpustíme v ní za stálého míchání med. Přivedeme k varu, sebereme pěnu a pak postupně směs zchlazujeme. Po schlazení...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Lesní jahody (nejlépe posbírané po ránu) nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši zahřejeme jen na 35°C. Přidáme 2 ml pektolytického...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Čisté sušené meruňky a slívy (bez pecek) rozdrtíme, dáme do nerezového hrnce, přidáme nastrouhanou kůru z chemicky neošetřených citrónů, rozdrcené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Zralé kdoule omyjeme, osušíme a slupky okrájíme. Kdoule v nerezovém hrnci nahrubo rozmixujeme a přendáme do velké skleněné lahve, zalijeme 60%...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

K přípravě tohoto likéru potřebujeme chemicky neošetřené mandarinky a pomeranče. Potřebujeme získat 60 g kůry jak z mandarinek, tak 60 g z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyté borůvky a maliny nahrubo rozmačkáme, dáme do nerezového hrnce a kaši necháme 3 dny kvasit. Pak ji odlisujeme a šťávu necháme zcela prokvasit....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Sladké zralé višně (s tmavou dužinou) omyjeme, zbavíme stopek a pecek. Nahrubo je rozmačkáme a přidáme k nim čisté kulturní kvasinky předem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Víno vlijeme do většího hrnce a přidáme k němu koření: skořici, hřebíčky, muškátový oříšek a kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu a jednoho...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Použijeme zralé plody černého bezu, propláchneme je pod tekoucí vodou, odstraníme stopky a necháme okapat. Poté rozmačkáme a odložíme na několik...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Bezinky omyjeme, nasypeme do kastrolu a zalijeme vodou. Cca 10 minut povaříme a přecedíme. Do šťávy přisypeme cukr, promícháme a vaříme dalších 5...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Brusinky přebereme, očistíme, propláchneme vlažnou vodou a nasypeme do pětilitrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici a hřebíček,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Zralé ostružiny přebereme, očistíme, nasypeme do 5l sklenice a rozmačkáme. Při pokojové teplotě necháme kvasit 4 dny. Poté prolisujeme a přecedíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a jakmile se rozpustí, nalijeme na ovoce....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist