Dresinky
Dresink se servíruje k pečenému nebo grilovanému masu, velmi oblíbená je i zálivka na zeleninový salát. Mezi nejvíce používané ingredience na přípravu dresinků patří ochucený ocet nebo olej, smetana, jogurt, česnek, kopr a velmi často i různé bylinky. Recepty na mnoho druhů dresinků k nejrůznějším příležitostem najdete v této části a jejich přípravu určitě snadno zvládnete.
Menší cibuli a 3 menší sterilizované okurky nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do misky společně s majonézou, kelímkem zakysané smetany,...
Celá vejce, olej, vývar (nebo vodu) a ocet šleháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a šleháme dále do vychladnutí. Majonézu podle chuti osolíme...
Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a...
Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje....
Maso osmažíme na másle, potom osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Hrušku omyjeme, vykrojíme jaderník...
Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinegretta": do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný...
V míse smícháme majonézu, jemně nastrouhaný křen, ochutíme solí, citronovou šťávou a přimícháme na plátky nakrájený banán a jablko, které jsme...
Houby nakrájíme, udusíme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, kapary scedíme. V míse smícháme majonézu s cibulí, houbami, kapary,...
Bylinky nahrubo nasekáme a v míse smícháme s majonézou. Pod fólií necháme vychladit.
Řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Poté necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, okurku...