Dresinky
Dresink se servíruje k pečenému nebo grilovanému masu, velmi oblíbená je i zálivka na zeleninový salát. Mezi nejvíce používané ingredience na přípravu dresinků patří ochucený ocet nebo olej, smetana, jogurt, česnek, kopr a velmi často i různé bylinky. Recepty na mnoho druhů dresinků k nejrůznějším příležitostem najdete v této části a jejich přípravu určitě snadno zvládnete.
Menší cibuli a 3 menší sterilizované okurky nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do misky společně s majonézou, kelímkem zakysané smetany,...
Celá vejce, olej, vývar (nebo vodu) a ocet šleháme nad párou do zhoustnutí. Odstavíme a šleháme dále do vychladnutí. Majonézu podle chuti osolíme...
Med utřeme s citronovou šťávou, balzamikovým octem, oběma druhy oleje, se solí a s větším množstvím pepře do hladkého krému. Cibulky očistíme a...
Bílé fazole namočíme přes noc do dostatečného množství vlažné vody. Druhý den je necháme okapat na sítu a pak je krátce opečeme na 1 lžíci oleje....
Maso osmažíme na másle, potom osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Cibule oloupeme a nakrájíme na proužky. Hrušku omyjeme, vykrojíme jaderník...
Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinegretta": do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný...
V míse smícháme majonézu, jemně nastrouhaný křen, ochutíme solí, citronovou šťávou a přimícháme na plátky nakrájený banán a jablko, které jsme...
Houby nakrájíme, udusíme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, kapary scedíme. V míse smícháme majonézu s cibulí, houbami, kapary,...
Bylinky nahrubo nasekáme a v míse smícháme s majonézou. Pod fólií necháme vychladit.
Řepu omyjeme a uvaříme doměkka. Poté necháme vychladnout, oloupeme a nahrubo nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, okurku...
Bylinky omyjeme a nasekáme na jemné kousky. Jogurt, zakysanou smetanu a smetanu smícháme dohromady. Přimícháme sůl, pepř a bylinky. Dresink...
Med, ocet, sůl a pepř smícháme v misce dohladka. Poté postupně vmícháme olej.
Med rozšleháme s octem, solí a pepřem. Postupně vmícháme olej a dresink vymícháme dohladka.
Kopr omyjeme a nasekáme na drobné kousky. Všechny suroviny smícháme v misce a necháme před servírováním vychladit.
V míse smícháme žloutek s octem, hořčicí, pepřem, solí a cukrem, za stálého míchání do směsi přiléváme olej. Mícháme, dokud nám nevznikne hladká...
V míse smícháme majonézu a smetanu na tuhý krém, ořechy oloupeme, nasekáme a vmícháme do připravené pěny, poté přimícháme rozmarýn, pomerančovou...
Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a rozmixujeme, promícháme s cukrem, pepřem, hořčicí, octem, olejem a jogurtem. Směs důkladně rozmícháme a...
Maso vložíme do hrnce s osolenou vodou a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme, necháme vychladit a v té samé vodě uvaříme nudle, které scedíme a...
Nejdříve prolisujeme česnek, který společně s ostatními surovinami vložíme do mixéru a důkladně promixujeme. Hotový dresink necháme vychladit a...
V míse smícháme jogurt, kvas, najemno nakrájený česnek a cibuli, pepř, sůl a nasekanou petrželku, bazalku, pažitku s koprem. Dresink důkladně...
Nejdříve nakrájíme najemno kopr, petržel, kerblík, pažitku, česnek a cibuli. V míse za pomocí vidličky promícháme kefír se šťávou z citrónu a...
Nejdříve najemno nakrájíme petržel, poté v misce za pomocí vidličky promícháme smetanu, podmáslí, citrónovou šťávu, tabasco, sůl, pepř a přidáme...
Najemno nasekáme kopr, řeřichu, petržel a pažitku. Šlehačem rozmícháme olej, do oleje přidáme sůl, pepř, ocet, nakrájené suroviny a jen lehce...
Nejdříve najemno nakrájíme cibuli, poté v míse za pomocí vidličky rozmícháme podmáslí, pepř, sůl, citrónovou šťávu, sladidlo, připravenou cibuli a...
Do malého hrnce nasypeme cukr a zalijeme octem, chvilku povaříme a odstavíme. V míse smícháme najemno nakrájenou cibuli, najemno nakrájenou chilli...
V míse smícháme hořčici s horkou vodou, za stálého šlehání přidáváme olej. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Dresink přendáme do...
Připravíme mixér do kterého nalámeme chléb, natrháme petržel a kopr, přidáme ocet, olej, hořčice, šťávu z citrónu, med, sůl a pepř. Vše důkladně...
Rozmačkané brambory, prolisovaný česnek, ocet, jogurt, hořčici, olej a sůl důkladně vyšleháme. Když máme směs vyšlehanou, nakonec do ní zlehka...
Nejdříve smícháme hořčici, olej, ocet, sůl, cukr a pepř. Směs prošleháme, přidáme sýr a poté znovu prošleháme. V jiné míse vyšleháme smetanu,...
V misce smícháme Cremefine s citrónovou a pomerančovou šťávou. Do směsi přimícháme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Nakonec dochutíme nastrouhaným...