Omáčky teplé

Teplé omáčky jsou klasika české kuchyně. Mezi nejoblíbenější patří koprová rajská omáčka, samozřejmě také svíčková na smetaně nebo znojemská i křenová omáčka. Velmi často se připravuje i sýrová omáčka na těstoviny. V této části jsou recepty na všechny tyto tradiční, ale i mnoho dalších méně známých teplých omáček a jejich přípravu podle nich určitě snadno zvládnete.

Seřadit
Nalezeno 626 receptů
Zobrazení

Tvrdý kvalitní sýr nastrouháme na jemném struhadle. V pánvičce s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo, přidáme do něj lžíci hladké mouky a mícháme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu2

Olivový olej rozpálíme v hrnci. Cibuli, mrkev a celerovou nať oloupeme a nakrájíme na jemno. Smažíme je na oleji. Přidáme utřený česnek a bujon,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci na másle necháme zesklovatět nasekanou cibuli. Potom přidáme cukr, nové koření, bobkový list a skořici. Necháme asi 2 minuty karamelizovat,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu3

Petržel, mrkev a celer očistíme. Vše nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme máslo a dáme do něj koření. Až uvolní vůni, přidáme i kořenovou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 110 min Počet komentářů k receptu1

Omyté a naporcované kuře (menší kousky) dáme vařit do osolené vody. Připravíme světlou jíšku z mouky a oleje, do jíšky přidáme nasekaný česnek, za...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 95 min Počet komentářů k receptu1

Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Na oleji zpěníme cibuli, vlijeme rajský protlak a mírně orestujeme. Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme skořicí a bobkovým listem a provaříme....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila. Do hustě...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci si rozpustíme 50 g másla, přidáme k němu 1 lžíci hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme smetanu, dochutíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou jarní cibulku. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a podusíme. Poté přilijeme zeleninový vývar a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Do horkého tuku přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, přisolíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
6 hlasů
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu7

Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky a osmahneme v kastrole na másle (nebo na oleji). Potom přidáme sterilovanou zeleninu i s nálevem a dusíme,...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce. Do výpeku z masa...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 100 min Počet komentářů k receptu1

Připravíme bešamel z mouky, másla a mléka. Provaříme a dle potřeby naředíme vodou. Vmícháme nasekaný kopr, sůl, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 4-5 dl vody, 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu, brambory uvaříme doměkka. Vaříme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Oloupaný česnek rozmáčkneme a jemně nasekáme. Větší část bazalkových lístků nakrájíme na proužky a rajčata nakrájíme na nudličky. V pánvi na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Na rozehřátém oleji v kastrole zpěníme hladkou mouku, přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Promícháme metlou a povaříme asi 15 minut. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme strouhaný křen...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Čerstvé žampióny omyjeme, očistíme a nakrájíme: nožičky na plátky, hlavičky na čtvrtky nebo plátky (podle velikosti). V hrnci rozehřejeme máslo,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Na tuku mírně zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme (cibule nesmí zrůžovět, musí zůstat bílá), přisypeme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Z rozpuštěného másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným, nemastným vývarem, rozmícháme a provaříme. Provařenou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Za stálého míchání pak přilijeme vývar a omáčku na středním ohni pomalu asi 5...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu2

Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Mrkev oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 75 min Počet komentářů k receptu2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom vsypeme hladkou mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku....

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme drcené nové koření, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme ji prochladlým...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Nejdříve očistíme mrkev, celer, petržel a cibuli. Zeleninu, kromě cibule nakrájíme na větší kusy. Maso omyjeme nakrájíme na větší kusy a slaninou...

4.2
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
5 hlasů
Celkový čas přípravy 190 min Počet komentářů k receptu2
Recept obsahuje video

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek za stálého míchání osmažíme na rozehřátém oleji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak, loupaná...

4.8
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
5 hlasů
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu3
Recept obsahuje video

Do plastové nádoby nebo do mikrotenového sáčku vsypeme mouku, sůl, pepř, cayenský pepř, tymián a cukr. Dobře protřepeme. Přidáme omyté, osušené a...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přidáme drcený pepř, přisypeme prosátou mouku a připravíme zásmažku. Zásmažku zalijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Do horkého tuku nasypeme jemně nakrájenou cibuli, kmín, osmahneme dorůžova a přidáme prosátou mouku. Připravíme světlou zásmažku. Zásmažku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme ji na tuku. Přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme prochladlým vývarem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Na horkém tuku osmahneme oloupanou a na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu. Přidáme divoké koření, rozlámanou skořici,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku. Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme. Omáčku přecedíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Na části tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji hladkou moukou, přidáme celý pepř a usmažíme jíšku. Zalijeme ji prochladlým vývarem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z tuku, prosáté hladké mouky a mletého květu připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Žloutky rozšleháme, přidáme chladný vývar zbavený tuku a ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí. Směs se nesmí vařit, aby se nesrazila. Do hustě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Osmahneme si na oleji oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme mouku a vytvoříme jíšku. Rozmícháme ji s vodou a povaříme. Vložíme nakrájenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Z másla a z mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, nasekané sardele a petrželovou nať, zalijeme vývarem a necháme dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Víno svaříme s jemně nakrájenou cibulí, jalovcem a pepřem. Dolijeme vývarem. Pomalu vaříme ještě 10 minut, prolisujeme a přilijeme smetanu a gin.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist