Zahuštěné polévky

Zahuštěné polévky mohou být vydatná svačina nebo i chutná rychlá večeře. Nejčastěji se připravují z kuřecího nebo hovězího masa, ryb a zeleniny. Zahušťují se jíškou, smetanou, mlékem, vejci, rýží, luštěninami i chlebem. Podívejte se na recepty na zahuštěné polévky, mezi kterými nechybí ani oblíbená kulajda, zelňačka, cibulačka a mnohé další.

Seřadit
Nalezeno 1118 receptů
Zobrazení

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, kopr posekáme nadrobno. V silnostěnném hrnci dáme do poloviny vývaru vařit brambory s kmínem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 43 min Počet komentářů k receptu1

Oloupanou cibili nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vyprané kroupy přes noc namočíme do vody, druhý den osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min Počet komentářů k receptu1

Na oleji smažíme cibuli nakrájenou na kostičky doměkka. Poté zasypeme moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rozdrobíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu2

Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě). Drobně nakrájenou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 165 min Počet komentářů k receptu1

Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu2

Z poloviny dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme 2/3 dávky vlažného vývaru a uvedeme...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu2

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do 1 l studené vody. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Do hrnce dáme houby i s vodou,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Zelí trochu pokrájíme a vložíme do hrnce i s nálevem. Dolijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Ve smetaně...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem. Uvedeme do varu, přidáme bobkový...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Kysané zelí překrájíme, propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka. Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, kterou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist