Salátové zálivky

Salátová zálivka se může připravit z mnoha různých ingrediencí. Zálivky dodají salátům tu správnou chuť a často i barvu a vůni, je ale samozřejmě nutné ji přizpůsobit potravinám, které v salátu jsou. Velmi častou ingrediencí zálivek je ocet, olej, ale i jogurt a bylinky. Recepty na salátové zálivky vás určitě příjemně překvapí nejen použitými surovinami, ale i jednoduchou přípravou a vynikající chutí.

Seřadit
Nalezeno 99 receptů
Zobrazení

Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji v míse se smetanou a jorgurtem. Dochutíme solí a pepřem. Dresink je vhodný na zeleninové a těstovinové...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme. Poté smícháme s majonézou a zakysanou i sladkou smetanou. Podle chuti osolíme. Dresink je vhodný na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Nejprve ušleháme smetanu s citronovu šťávou. Poté do ní dohladka rozmícháme ricottu. Mátové lístky omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Vymačkáme šťávu z půlky pomeranče. Smícháme jogurt, sójovou omáčku, pomerančovou šťávu a protlak. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Dresink je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Nejprve ušleháme hořčici ze žloutky. Poté pomalu postupně přiléváme olej a citronovou šťávu a šleháme, dokud nevznikne omáčka hustější konzistence....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Z citronu nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu. Smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou mátou, majonézou a bílým jogurtem. Dochutíme solí a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Rajčata rozmixujeme s česnekem, kapary a vypeckovanými olivami. Poté přidáme olej a balzamico a vše promícháme v hladkou pastu. Ochutíme pepřem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Rajčatovou šťávu rozšleháme s olejem a octem. Zálivku podle chuti osolíme a přisladíme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Nastrouháme do mísy nivu, přidáme tatarskou omáčku, jogurt, nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a lžičku cukru. Promícháme a přisolíme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Smícháme jablečnou šťávu s balsamicem a pomerančovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. Postupně zašleháme olej až vznikne stejnorodá omáčka. Dresink...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist