Salátové zálivky
Salátová zálivka se může připravit z mnoha různých ingrediencí. Zálivky dodají salátům tu správnou chuť a často i barvu a vůni, je ale samozřejmě nutné ji přizpůsobit potravinám, které v salátu jsou. Velmi častou ingrediencí zálivek je ocet, olej, ale i jogurt a bylinky. Recepty na salátové zálivky vás určitě příjemně překvapí nejen použitými surovinami, ale i jednoduchou přípravou a vynikající chutí.
Z pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji v míse se smetanou a jorgurtem. Dochutíme solí a pepřem. Dresink je vhodný na zeleninové a těstovinové...
Česnek oloupeme a stroužky prolisujeme. Poté smícháme s majonézou a zakysanou i sladkou smetanou. Podle chuti osolíme. Dresink je vhodný na...
Nejprve ušleháme smetanu s citronovu šťávou. Poté do ní dohladka rozmícháme ricottu. Mátové lístky omyjeme, necháme okapat, nasekáme najemno a...
Vymačkáme šťávu z půlky pomeranče. Smícháme jogurt, sójovou omáčku, pomerančovou šťávu a protlak. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Dresink je...
Nejprve ušleháme hořčici ze žloutky. Poté pomalu postupně přiléváme olej a citronovou šťávu a šleháme, dokud nevznikne omáčka hustější konzistence....
Z citronu nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu. Smícháme se zakysanou smetanou, nasekanou mátou, majonézou a bílým jogurtem. Dochutíme solí a...
Rajčata rozmixujeme s česnekem, kapary a vypeckovanými olivami. Poté přidáme olej a balzamico a vše promícháme v hladkou pastu. Ochutíme pepřem a...
Rajčatovou šťávu rozšleháme s olejem a octem. Zálivku podle chuti osolíme a přisladíme.
Nastrouháme do mísy nivu, přidáme tatarskou omáčku, jogurt, nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a lžičku cukru. Promícháme a přisolíme. ...
Smícháme jablečnou šťávu s balsamicem a pomerančovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. Postupně zašleháme olej až vznikne stejnorodá omáčka. Dresink...