Koňak

Koňak - cognac - je velmi uštěchtilý typ alkoholu, kterého základní surovinou jsou hrozny vinné révy. Aby se tento destilát mohl nazývat koňak, musí splnit velmi přísná kritéria, které jsou stanovaná společností BNIC - Bureau National Interprofessionel du cognac. Koňaky se vyrábí dvojitou destilací prokvašeného hroznového moštu. Po první destilaci má 30 % alkoholu, po druhé destilaci, která je delší, až 70% alkoholu. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína. Recepty s koňakem najdete zde a jsou skutečně jedinečné!

Seřadit
Nalezeno 130 receptů
Zobrazení

Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce. Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 220 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty. Měkká...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 18 min Počet komentářů k receptu1

Kuřecí maso pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zakryté necháme na chladném místě asi hodinu marinovat. Ve velké ohnivzdorné míse...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Krůtí maso nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Každý plátek stočíme do závitku, který nakrájíme na 2cm...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Pomeranče a grapefruity oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polijeme je koňakem (nebo likérem) a pocukrujeme. Ovoce urovnáme střídavě na misku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Cukr svaříme s vodou tzv. na nitku a necháme vychladnout. Přidáme nadrcené piškoty, nasekané mandle, ušlehanou smetanu, utřené žloutky, koňak a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Do mléka přidáme rozšlehané žloutky, cukr, vanilkový cukr a vše dobře rozšleháme metlou. Doplníme koňakem a promícháme. Flip rozlijeme do sklenic...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Z očištěných cibulek odkrojíme několik koleček a necháme je stranou, zbylou cibuli nasekáme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbylé mléko svaříme s vanilkovým luskem a dření (asi 5...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Kuře omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Vložíme kuře a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Máslo utřeme do pěny s kakaem, žloutky, polovinou cukru a koňakem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme zbylý cukr. Oboje poté smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Máslo dohladka utřeme a vmícháme oba druhy sýrů. Ještě chvíli třeme, nakonec pomazánku osolíme, ochutíme nastrouhaným křenem a trochou koňaku. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V rendlíku rozpustíme máslo se sirupem, odstavíme, vmícháme mouku, cukr, zázvor a koňak. Dáme znovu na oheň, udržujeme teplé. Jednu lžičku směsi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Ve větší míse smícháme kaštanové pyré, cukr a koňak. Šleháme až je směs hladká, oatrně vmícháme tuhou šlehačku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V míse ušleháme změklé máslo a cukr do pěny. Vmícháme koňak a ušlehanou smetanu. Přendáme do nádoby, uzavřeme a dáme do chladu.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Tvaroh rozmícháme se smetanou a ochutíme koňakem, limetkovou kůrou a šťávou. Podle chuti osladíme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Žloutky utřeme s cukrem, částí ušlehané smetany a vaječným koňakem. Do pohárů střídavě vrstvíme připravený krém, piškoty pokapané rumem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mascarpone a ještě chvíli šleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukr a zlehka promícháme se žloutkovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3. Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do mísy vložíme skořici, rozpuštěné máslo a drcené sušenky. Suroviny promícháme rukou, tak, aby nám vznikla vláčná hmota na korpus. Formu na dort...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist