Koňak

Koňak - cognac - je velmi uštěchtilý typ alkoholu, kterého základní surovinou jsou hrozny vinné révy. Aby se tento destilát mohl nazývat koňak, musí splnit velmi přísná kritéria, které jsou stanovaná společností BNIC - Bureau National Interprofessionel du cognac. Koňaky se vyrábí dvojitou destilací prokvašeného hroznového moštu. Po první destilaci má 30 % alkoholu, po druhé destilaci, která je delší, až 70% alkoholu. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína. Recepty s koňakem najdete zde a jsou skutečně jedinečné!

Seřadit
Nalezeno 130 receptů
Zobrazení

Nejdříve upečeme jedlé kaštany, které pak oloupeme, rozmačkáme a dáme do mísy k připravované nádivce. Na nádivku potřebujeme pokrájená krůtí játra...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 220 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty. Měkká...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 18 min Počet komentářů k receptu1

Kuřecí maso pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zakryté necháme na chladném místě asi hodinu marinovat. Ve velké ohnivzdorné míse...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Krůtí maso nakrájíme na větší plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Každý plátek stočíme do závitku, který nakrájíme na 2cm...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Pomeranče a grapefruity oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polijeme je koňakem (nebo likérem) a pocukrujeme. Ovoce urovnáme střídavě na misku a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Cukr svaříme s vodou tzv. na nitku a necháme vychladnout. Přidáme nadrcené piškoty, nasekané mandle, ušlehanou smetanu, utřené žloutky, koňak a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Do mléka přidáme rozšlehané žloutky, cukr, vanilkový cukr a vše dobře rozšleháme metlou. Doplníme koňakem a promícháme. Flip rozlijeme do sklenic...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Z očištěných cibulek odkrojíme několik koleček a necháme je stranou, zbylou cibuli nasekáme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. 6 lžic mléka smícháme se solamylem, zbylé mléko svaříme s vanilkovým luskem a dření (asi 5...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Kuře omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř. V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Vložíme kuře a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Máslo utřeme do pěny s kakaem, žloutky, polovinou cukru a koňakem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme zbylý cukr. Oboje poté smícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Máslo dohladka utřeme a vmícháme oba druhy sýrů. Ještě chvíli třeme, nakonec pomazánku osolíme, ochutíme nastrouhaným křenem a trochou koňaku. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V rendlíku rozpustíme máslo se sirupem, odstavíme, vmícháme mouku, cukr, zázvor a koňak. Dáme znovu na oheň, udržujeme teplé. Jednu lžičku směsi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Ve větší míse smícháme kaštanové pyré, cukr a koňak. Šleháme až je směs hladká, oatrně vmícháme tuhou šlehačku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

V míse ušleháme změklé máslo a cukr do pěny. Vmícháme koňak a ušlehanou smetanu. Přendáme do nádoby, uzavřeme a dáme do chladu.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Tvaroh rozmícháme se smetanou a ochutíme koňakem, limetkovou kůrou a šťávou. Podle chuti osladíme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Žloutky utřeme s cukrem, částí ušlehané smetany a vaječným koňakem. Do pohárů střídavě vrstvíme připravený krém, piškoty pokapané rumem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mascarpone a ještě chvíli šleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukr a zlehka promícháme se žloutkovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Předehřejeme troubu na 160°C, plynovou troubu na stupeň 3. Nakrájíme hrušky zhruba na centimetrové kostičky, které vložíme do hrnce spolu s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do mísy vložíme skořici, rozpuštěné máslo a drcené sušenky. Suroviny promícháme rukou, tak, aby nám vznikla vláčná hmota na korpus. Formu na dort...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do větší misky nalijeme víno, med a brandy. Přidáme nakrájené ovoce a natrhanou mátu. Vše dobře promícháme, na 10 minut necháme odpočívat. Poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Omytou vepřovou panenku zalijeme koňakem a necháme nejméně 1 hodinu marinovat. Potom maso nakrájíme na nudličky a spolu s plátky česneku zprudka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Syrová vepřová játra umyjeme, nakrájíme na menší kusy a společně s nakrájenou slaninou a žemlí, kterou jsme měli namočenou v mléce, umeleme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

V míse utřeme cukr s máslem do pěny, přidáme postupně 4 žloutky, skořici a prosátou mouku s práškem do pečiva a umícháme těsto, do kterého následně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

V míse si vymícháme 2 dl oleje se šťávou z jednoho pomeranče, 1 dl koňaku a 150 g cukru. Do této směsi postupně zapracujeme hladkou mouku s práškem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Vepřové a telecí maso omyjeme, pokrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku spolu s česnekem a pokrájenou slaninou a odložíme do mísy. Čerstvé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 190 min

Očištěného a omytého bažanta osolíme a naplníme sýrem obaleným v nadrceném pepři. Bažanta vložíme na pekáč a pečeme asi 45 minut v troubě,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Nožem otevřeme hřebenatky, vyřízneme bílou i oranžovou část, omyjeme je pod tekoucí vodou a bílé části podélně rozkrojíme na poloviny. Střídavě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Den před vařením této chutné teriny si namočíme telecí brzlík do studené vody. Vepřový bůček omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme bílým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 165 min

Omytá telecí játra zbavíme cév a nakrájíme je na větší kostičky. Dáme je do mísy, přilijeme k nim 1 dl Sherry brandy, 4 lžíce olivového oleje,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist