Rum

Rum je alkoholický nápoj, který se vyrábí destilací melasy nebo šťávy z cukrové třtiny. Rumu se vyrábí mnoho druhů. Světlý rum - Blanco - se nejčastěji používá na přípravu míchaných nápojů, zlatý a tmavý rum se konzumuje samostatně nebo i k přípravě různých jídel.  

V České republice se dochucením zředěného lihu - nejčastěji bramborového - rumovou esencí vyrábí tradiční nápoj, který se nazýval "tuzemský rum", ale protože označení nevyhovuje předpisům EU, kdy názvem rum může být označovánjen rum třtinový, prodává se pod jinými názvy - např. Tuzemák. Velmi často se používá například na vánoční cukroví, náplň buchet, koláčů apod.

Seřadit
Nalezeno 229 receptů
Zobrazení

Máslo necháme změknout, poté vyšleháme s cukrem. Čokoládu necháme ve vodní lázni rozpustit a přidáme k máslu spolu s rumem a kakaem. Řádně...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

Oloupané banány nakrájíme na silná kolečka. Osmažíme je na pánvi s rozehřátým másle, aby změkly, vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu. Do másla v...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

K prosáté mouce s kypřicím práškem přidáme cukr smíchaný s kakaem, vmícháme rozpuštěné máslo s olejem a rozšlehanými vejci a dobře promícháme....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Banány oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, citronovou šťávu, cukr a skořici, a vaříme asi 20 minut. Těsně před...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu2

Dětské piškoty umeleme nebo jemně rozdrtíme. Máslo, moučkový a vanilkový cukr umícháme. Přidáme 50g mletého kokosu, připravené piškoty, rum a vše...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Do misky dáme měkké máslo a utřeme ho s cukrem. Přidáme žloutky, promícháme, přisypeme mouku, vanilkový cukr, vylijeme rum a rukama vypracujeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve připravíme těsto. Máslo rozpustíme, v míse smícháme mouku se špetkou soli a cukrem. Přilijeme mléko, promícháme, přidáme vejce a tekuté...

4.5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Dobře zralé švestky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Umeleme na masovém mlýnku a kaši přemístíme do hrnce. Za stálého míchání...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Z piškotů, cukru, másla, rumu a bílku zpracujeme hmotu, obalíme v ní hrozinku a vytvoříme kuličku. Kuličky s hrozinkou obalujeme v rozdrceném...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Moučkový cukr jemně prosijeme a třeme s rumem, bílkem a trochou vody tak dlouho, až poleva zhoustne. Rumovou polevu před ledováním mírně přihřejeme.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist