Byliny

Bylinky se v gastronomii používají nejvíce k dochucování. Zálivka na salát, marináda na maso, dresink, různé směsi koření, ale i různá masa a další jídla se dochucují různými bylinkami - nejčastěji se používá pažitka, petrželka, bazalka, oregano a kopr, meduňka je vhodná i na čaj... Zde najdete mnoho receptů, v kterých jsou právě bylinky velmi důležitou ingrediencí a jídla s nimi vás příjemně  překvapí nejen chutí, ale i vůní...

Seřadit
Nalezeno 1125 receptů
Zobrazení

Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a jemně nasekáme. Bazalku omyjeme a nasekáme. Všechny suroviny smícháme a tenkým...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Do vody vsypeme cukr, povaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté zlehka vaříme ještě asi 5 min. Do vlažného roztoku přilijeme šťávu z citrónů...

4.7
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu3

Troubu si předehřejeme na 165°C. Tvrdý sýr nastrouháme. Malý stroužek česneku utřeme. Z omytých mladých kopřiv otrháme listy, které pokrájíme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Rajčata nakrájíme na plátky, pažitku a malou jarní cibulku omyjeme, pažitku drobně pokrájíme, cibulku nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Rybu nakrájíme na tenké proužky nebo kostičky – podle chuti. Meloun nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Rajčátka přepůlíme. Avokádo oloupeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 17 min Počet komentářů k receptu1

Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 17 min Počet komentářů k receptu1

Mrkve oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Krájíme zešikma, abychom měli větší tenké plátky. Tyto plátky zakápneme olivovým olejem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 83 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist