Byliny
Bylinky se v gastronomii používají nejvíce k dochucování. Zálivka na salát, marináda na maso, dresink, různé směsi koření, ale i různá masa a další jídla se dochucují různými bylinkami - nejčastěji se používá pažitka, petrželka, bazalka, oregano a kopr, meduňka je vhodná i na čaj... Zde najdete mnoho receptů, v kterých jsou právě bylinky velmi důležitou ingrediencí a jídla s nimi vás příjemně překvapí nejen chutí, ale i vůní...
Čerstvá rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a jemně nasekáme. Bazalku omyjeme a nasekáme. Všechny suroviny smícháme a tenkým...
Do mixeru dáme oloupané, nakrájené okurky, předem namočené kešu oříšky, oloupaný stroužek česneku, chilli papričku zbavenou semínek, bazalku,...
Do vody vsypeme cukr, povaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté zlehka vaříme ještě asi 5 min. Do vlažného roztoku přilijeme šťávu z citrónů...
Troubu si předehřejeme na 165°C. Tvrdý sýr nastrouháme. Malý stroužek česneku utřeme. Z omytých mladých kopřiv otrháme listy, které pokrájíme na...
Telecí svíčkovou ostrým nožem najemno naškrábeme. Přidáme trochu dijonské hořčice, omytou, nasekanou pažitku a ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem...
Rajčata nakrájíme na plátky, pažitku a malou jarní cibulku omyjeme, pažitku drobně pokrájíme, cibulku nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi...
Rybu nakrájíme na tenké proužky nebo kostičky – podle chuti. Meloun nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Rajčátka přepůlíme. Avokádo oloupeme a...
Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a...
Bagetu nakrájíme na plátky – velmi zešikma, aby byly plátky větší. Tyto plátky naskládáme na plech s pečícím papírem. Postříkáme olivovým olejem a...
Mrkve oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Krájíme zešikma, abychom měli větší tenké plátky. Tyto plátky zakápneme olivovým olejem a...