Lišky
Liška obecná je jedlá a chuťově vynikající houba se specifickým aroma. Má vysoký obsah chuťových látek, které se dobře rozpouští v tucích, a tak se používá především do smetanových nebo kyselých omáček, případně se nakládá do octa. Sušená se drtí na kořenící houbový prášek. Dlouhodobě lze lišky uchovat zamražené. Recepty na jídla s liškami vás určitě nezklamou!
Na rozpáleném másle podusíme nakrájené lišky. Smícháme s houskami namočenými ve vodě, osolíme, dle chuti okořeníme a důkladně promícháme. Ze...
Z mouky, špetky soli, vejce, vlažné vody a sádla vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout v chladničce. Očištěné lišky spolu s...
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na špalíčky asi 4 cm dlouhé a 1 cm široké. Krátce je povaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a zlehka...
Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou. V...
Lišky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Větší houby nakrájíme na kousky. Lišky vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a za stálého míchání dusíme...
Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a...
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Fazolkám odkrájíme oba...
Čerstvé tvrdé lesní houby (hřiby a lišky) očistíme, pokrájíme na kousky, maličké plodnice lišek necháme celé. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme....
Čerstvé houby očistíme, umyjeme a spolu s nakrájenou cibulkou na pánvi s rozehřátým máslem osmahneme doměkka a necháme vychladnout. Libovolný druh...
Dýni omyjeme, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme semínek. Očištěné a omyté brambory s dýni pokrájíme na kostky. Oloupanou cibuli drobně nasekáme....