Lišky

Liška obecná je jedlá a chuťově vynikající houba se specifickým aroma. Má vysoký obsah chuťových látek, které se dobře rozpouští v tucích, a tak se používá především do smetanových nebo kyselých omáček, případně se nakládá do octa. Sušená se drtí na kořenící houbový prášek. Dlouhodobě lze lišky uchovat zamražené. Recepty na jídla s liškami vás určitě nezklamou!

Seřadit
Nalezeno 40 receptů
Zobrazení

Na rozpáleném másle podusíme nakrájené lišky. Smícháme s houskami namočenými ve vodě, osolíme, dle chuti okořeníme a důkladně promícháme. Ze...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min

Z mouky, špetky soli, vejce, vlažné vody a sádla vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout v chladničce. Očištěné lišky spolu s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěný a omytý pórek nakrájíme na špalíčky asi 4 cm dlouhé a 1 cm široké. Krátce je povaříme v osolené vodě, propláchneme studenou vodou a zlehka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Lišky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Větší houby nakrájíme na kousky. Lišky vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a za stálého míchání dusíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyjeme a pokrájíme na nudličky kančí maso na guláš, které dáme do mísy, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, zalijeme 2 dl červeného vína a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. Fazolkám odkrájíme oba...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Čerstvé tvrdé lesní houby (hřiby a lišky) očistíme, pokrájíme na kousky, maličké plodnice lišek necháme celé. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Čerstvé houby očistíme, umyjeme a spolu s nakrájenou cibulkou na pánvi s rozehřátým máslem osmahneme doměkka a necháme vychladnout. Libovolný druh...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Dýni omyjeme, oloupeme, rozkrájíme a zbavíme semínek. Očištěné a omyté brambory s dýni pokrájíme na kostky. Oloupanou cibuli drobně nasekáme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Lišky a hřiby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupané šalotky drobně pokrájíme. Ovesné vločky dobře promyjeme a propláchneme v sítu pod...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 39 min

Lišky omyjeme, osušíme a odkrojíme jim nožičky. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Listy rukoly omyjeme, necháme okapat, dáme do mísy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

Den předem si připravíme domácí "Crème fraîche". Vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany se 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté brambory ve slupce rozkrojíme, poklademe na plech a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme je přibližně 35-40 minut. Upečené brambory...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Ze zralého sýru Hermelín vydlabeme měkkou část, kterou dáme do misky. Plíseň ze sýru rozmixujeme na kaši a přidáme ji do misky. Přilijeme smetanu a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Těstoviny uvaříme do poloměkka, scedíme a zatím necháme stranou. Slaninu nakrájíme na kostky, dáme na pánev a osmažíme do zlatova, přidáme 50 g...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyjeme a osušíme filety mořského lososa. Lososa osolíme a opepříme citronovým pepřem a zázvorem. Očištěné lišky omyjeme, osušíme a rozkrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a pepřem. Naporcované filety umyjeme, kůži prořízneme na více místech, porce potřeme po obou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Filety umyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, nakrájíme na porce a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Do jiné pánve dáme máslo,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Orestujeme zprudka na másle. Posypeme kmínem a stroužky česneku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Obojí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

V misce smícháme 40ml oleje, pepř se solí a směs důkladně vetřeme do očištěných králičích hřbetů. Maso zabalíme do vakuovaného obalu a pět minut...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka a překrojíme napůl. Rajčata rozkrojíme, vybereme jádřince a zbytek nakrájíme na proužky, kulaté formičky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Lišky nasekáme na malé kousky, šalotku nakrájíme nadrobno, chřest očistíme, bylinky posekáme najemno. Lišky na oleji krátce orestujeme, přisypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Stehna zbavíme blan a rozdělíme v kloubu na dvě části. Takto připravené maso obalíme v mouce, osolíme špetko soli a dochutíme špetkou pepře....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 105 min

Křepelky omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Čekanky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme tvrdé středy a listy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Očistíme čerstvou kapustu a nakrájíme ji na tenké nudličky. Očistíme a omyjeme lišky, osušíme je a velké nakrájíme na plátky, malé plodnice necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Na sádle osmahneme 1 cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova, přidáme nastrouhanou mrkev, celer a petržel, bobkový list, nové koření, sůl a pepř a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, drobné plodnice necháme celé, větší pokrájíme a vložíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Přidáme drcený kmín,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Čerstvé lišky a hříbky očistíme, omyjeme. Drobné plodnice lišek necháme celé, ostatní houby pokrájíme na plátky. Oloupeme a omyjeme brambory a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné a omyté lišky necháme v sítu okapat. Větší plodnice pokrájíme, drobné necháme celé. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Do misky si dáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky, petrželovou nať nasekáme najemno, očištěné a oprané lišky rozpůlíme. Králičí stehna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého vykrojíme 4 koláčky. Lišky očistíme, omyjeme, nasypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Použijeme velké brambory s neporušenou slupkou. Opláchneme je ve studené vodě, vložíme do pekáče a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme nasucho cca...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Čerstvé lišky očistíme a omyjeme, drobné plodnice necháme vcelku, velké rozkrájíme. V hlubší a větší pánvi si rozehřejeme olej s máslem. Lišky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Očištěné a omyté větší lišky rozkrájíme, menší plodnice necháme celé. Cibuli a česnek očistíme, cibuli pokrájíme nadrobno, stroužky česneku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Špalíček výborného hovězího masa z květové špičky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 3x3cm. Očištěnou cibuli a česnek pokrájíme nadrobno. Mrkev...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Očištěná kuřecí stehna osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v kastrolu lehce potřeném olejem. Přidáme bujón rozpuštěný ve 100ml vody a omytou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očištěné a omyté hříbky a lišky pokrájíme na menší kousky. Pórek s lahůdkovu cibulkou očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Malou chilli papričku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Nejdříve si připravíme houbovou omáčku: očištěné a omyté lišky pokrájíme na plátky. Tvrdý sýr jemně nastrouháme. V rendlíku rozehřejeme olej s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Čerstvé lišky očistíme, větší rozkrojíme na poloviny. V pánvi na rozehřátém másle osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme oloupanou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist