Fazole

Fazole patří mezi velmi oblíbené luštěniny. Může se použít jako příloha, připravují se z ní i  samostatná jídla. Mezi nejvíce známá patří zcela jistě mexické fazole, fazole na kyselo nebo fazolová polévka, chutný je i fazolový salát. Recepty na všechna tato jídla a mnoho dalších najdete zde a budete překvapeni nejen jejich poměrně snadnou přípravou, ale i vynikající chutí.

Seřadit
Nalezeno 868 receptů
Zobrazení

Podlouhlé žemle překrojíme napůl, spodek lehce skrojíme, aby ležely rovně. Vydlabeme trochu střídy, lehce je pomažeme máslem. Rozložíme na plech,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Velká zralá keříčková rajčata omyjeme a osušíme. Ostrým nožem jim odřízneme vršky, odstraníme okolí stopek a vršky pokrájíme nadrobno. Rajčata...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Sušené fazole propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a vložíme do velkého hrnce s vařící, osolenou vodou. Přidáme cibuli, překrojenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 120 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Sterilované fazole, nasekaný česnek, rozmarýn, olej a citronovou šťávu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozdělíme do...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu2

Batáty nakrájíme na co nejtenčí plátky. Osolíme a opepříme je, rozprostřeme na pečící papír, zakápneme dvěma lžícemi oleje a pečeme 30 minut na 200...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Na jedné lžičce oleje opečeme mleté maso. Vaříme asi 5-6 minut. Poté přidáme taco koření a trochu soli. Promícháme a zalijeme vodou. Vaříme tak...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Na oleji v pánvi nebo v kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vmícháme lečo, kečup a konzervované...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Česnek si připravíme den předem. Můžeme ho péct zároveň s jiným pokrmem. Seřízneme mu špičku tak, aby řez odhalil všechny stroužky. Pečeme na 200...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli nakrájíme na jemno. Mrkev oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu s celerem. Na oleji opečeme cibuli, mrkev, celer, utřený česnek a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu2
Recept obsahuje video

Omyté maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Ve velké pánvi na rozehřátém oleji opékáme nudličky masa, rozdrcený česnek, nakrájenou...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu2

Zelené fazolové lusky vsypeme do vroucí osolené vody v hnrci a vaříme asi 10 minut. Uvařené fazolky scedíme. V kastrolu na olivovém oleji...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
4 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

Fazole propereme a namočíme na noc do vody. Druhý den je v téže vodě bez soli uvaříme. Měkké fazole osolíme a promícháme. Z oleje, octa, soli a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Fazole přebereme a několikrát propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě vaříme. Když začnou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi rozpálíme olej, přiložíme mleté maso a dusíme, dokud se vlastní šťáva nevydusí na tuk,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a osmahneme je. Osolíme, podlijeme trochou horké vody a dusíme. Očištěnou zeleninu...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu2

Očištěné a omyté fazolky nakrájíme na proužky, v malém množství osolené vody je dusíme téměř do měkka. Ocedíme je a necháme okapat. Oloupanou,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu5
Recept obsahuje video

Vepřové klobásky osmažíme na pánvi nebo opečeme pod grilem dozlatova. Ve vyšší pánvi na rozehřátém oleji osmahneme za stálého míchání oloupanou,...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu2
Recept obsahuje video

Do očištěného a omytého masa nařízneme několik zářezů a vyplníme je jehličkami rozmarýnu. Maso položíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 115 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Propláchnuté fazole vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Odstavíme a necháme 2 hodiny bobtnat. V pánvi na olivovém...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 225 min Počet komentářů k receptu1

Mladé fazolové lusky omyjeme, překrojíme napůl, vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a 5 minut podusíme. Scedíme a necháme okapat. Rajčata...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Pokrájíme na kousky fazolky a dáme je vařit do osolené vody. Okurku, papriku, mrkev a rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli nakrájíme...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dozlatova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme papriku. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z tuku a prosáté mouky připravíme zásmažku, kterou za stálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem a nálevem z fazolových lusků. Uvedeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Fazole přebereme, propláchneme a zalijeme studenou vodou. Necháme je několik hodin máčet a potom je ve stejné vodě uvaříme téměř doměkka, ne však...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Osolené a opepřené maso spolu s cibulí opečeme na horkém oleji....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Do procezeného vývaru z hovězích kostí dáme očištěný, opláchnutý a na drobno nakrájený pórek, očištěnou a na malé kostičky nakrájenou mrkev a na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka. Na oleji osmahneme na kostičky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Jehněčí kotlety opláchneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme silně bazalkou a pokapeme brandy. Necháme je v chladničce marinovat. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Fazolové lusky nakrájíme na menší kousky a v malém množství vody je krátce povaříme. Připravíme světlou zásmažku z másla a z prosáté mouky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Fazole přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce nabobtnat. Potom fazole zvolna vaříme doměkka. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Kuřecí prsa nakrájená na nudličky osolíme, opepříme a zprudka na oleji osmahneme. Přidáme nakrájený česnek a cibuli. Zamícháme a opečeme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Na másle zpěníme pórek s petrželovou natí a fazolovými lusky rozkrájenými na tenké nudličky a podusíme. Poté přilijeme 1 litr vody, přidáme 1/2...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Po otevření sklenice vylijeme nálev a fazole nasypeme do misky. Cibuli nasekáme nadrobno a spolu s majonézou promícháme s fazolemi. Teprve pak...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Fazolové lusky opepříme a prohřejeme s polovinou dávky másla. Pokud jsou lusky dlouhé, překrájíme je na kratší kousky. Nakonec pokrm zjemníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Fazolové lusky a mrkev podlijeme trochou teplé vody, přidáme sůl, pepř, polovinu dávky másla a rychleji udusíme doměkka. Do udušené zeleniny...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Fazolové lusky s trochou nálevu prohřejeme, přidáme polovinu dávky másla, jemně nakrájený kopr a sůl. Vše ještě prohřejeme. Při podávání na pokrm...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Fazolové lusky zastříkneme trochou teplé vody, osolíme a částečně podusíme. Z poloviny dávky másla a z prosáté mouky připravíme světlou zásmažku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky a chvíli dusíme. Zalijeme drcenými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Fazolové lusky zbavíme vláken, opláchneme ve studené vodě a zalijeme je čerstvou vodou. Lusky uvaříme téměř doměkka a scedíme. Po okapání lusky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Všechny druhy zeleniny očistíme, cukety a rajčata nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek nasekáme. Fazolové lusky uvaříme ve slané vodě a scedíme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Fazolové lusky omyjeme, zbavíme vláken a uvaříme v osolené vodě s trochou pepře doměkka. Lusky vyjmeme, necháme okapat a rozložíme na talíř. Na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Fazolové lusky omyjeme, zbavíme vláken a uvaříme v osolené vodě doměkka. Lusky ocedíme, necháme okapat a rozložíme na talíř. Strouhanku opražíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Fazolové lusky očistíme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Necháme okapat. Slaninu rozškvaříme na pánvi, přidáme jemně nakrájenou cibuli, opražíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Fazolové lusky očistíme, omyjeme a šikmo pokrájíme. Uvaříme je v malém množství osolené vody doměkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Z čerstvých fazolek odřízneme okraje po obou stranách. Propláchneme je pod studenou vodou a dáme je do hrnce s osolenou vroucí vodou. Necháme 5 min...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Cibuli pokrájíme, klobásy oloupeme a nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme klobásy a mraženou kukuřici. Chvíli podusíme. Poté...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min

Zelené fazolky vaříme v horké vodě 2 minuty, scedíme a necháme vychladnout. Smícháme spařený kuskus, papriku, kmín, citrónovou kůru, koriandr, sůl...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Fazolky zbavíme vláken a šikmo nakrájíme na 20mm dlouhé kousky. Na tuku zpěníme cibuli, přidáme fazolky a osolíme. Dusíme pod pokličkou asi 10...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Fazolky vložíme na rozehřáté máslo a osolíme. Pod pokličkou je dusíme doměkka a během dušení jen nepatrně podléváme, aby se ke konci vydusila šťáva...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist