Hrášek
Hrách je velmi zdravá luštěnina. Servíruje se jako příloha, ale více oblíbený je jako samostatné jídlo například jako hrachová polévka nebo hrachová kaše. Specialitou je šoulet - hrách smíchaný s kroupy. Recepty na tato a mnohá další jídla, připravená z hrachu, vás mile překvapí snadnou přípravou, a hotová jídla pak i svojí chutí.
Očištěnou červenou řepu nahrubo nastrouháme do mísy. Přidáme sterilovaný hrášek s mrkví, nadrobno nakrájené nakládané okurky a olivový olej. Vše...
Z másla, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a povaříme 5 minut. Přidáme hrášek, očištěnou a na kousky...
Plátek staršího chleba nakrájíme na kostičky. 3 stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. V teflonové pánvi rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, na něm...
Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme. Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou...
Hrách namočíme přes noc. Vodu slijeme a hrách uvaříme společně s celerem až doměkka. Před koncem vaření osolíme a přidáme kmín. Vše rozmixujeme...
Hrách namočíme asi 1/2 dne předem. Potom jej uvaříme s nastrouhanou kořenovou zeleninou a nakrájenou cibulí a umeleme nebo rozmixujeme. Připravíme...
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, česnek rozetřeme a promícháme s kořením. Připravenou směsí potřeme omytá kuřecí stehna a necháme je do druhého...
Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a...
Na polovině másla osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek a 10...
Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli...
Do hrnce vlijeme 1l vody a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme bazalkové pesto a podle chuti sůl a pepř....
Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme. Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce...
Hrášek povaříme asi 20 minut a rozmixujeme dohladka. Na polovině oleje podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmínem, pepřem a solí. V hrnci...
Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a ocedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sekanou petrželovou nať a zalijeme vývarem z...
V kastrole rozehřejeme větší část másla, přidáme hrášek a podlijeme osoleným vývarem. Dusíme doměkka. Šunku nakrájenou na proužky osmahneme na...
Hrášek vsypeme do malého množství osolené vody a uvaříme doměkka. Ocedíme jej, necháme okapat, omastíme máslem a mírně osladíme. Plátky šunky...
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 30 g rozehřátého másla. Přidáme nadrobno pokrájenou slaninu a celer, vše osmažíme. K zelenině přidáme...
Kořenovou zeleninu a pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou...
Omyté maso nakrájíme na proužky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kořením. Podle chuti opepříme. Mísu přikryjeme fólií a...
Hrách přebereme a propláchneme. Zalijeme ho vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Ve stejné vodě hrách uvaříme doměkka a prolisujeme. Ze tří...