Hrášek

Hrách je velmi zdravá luštěnina. Servíruje se jako příloha, ale více oblíbený je jako samostatné jídlo například jako hrachová polévka nebo hrachová kaše. Specialitou je šoulet - hrách smíchaný s kroupy. Recepty na tato a mnohá další jídla, připravená z hrachu, vás mile překvapí snadnou přípravou, a hotová jídla pak i svojí chutí.

Seřadit
Nalezeno 587 receptů
Zobrazení

Očištěnou červenou řepu nahrubo nastrouháme do mísy. Přidáme sterilovaný hrášek s mrkví, nadrobno nakrájené nakládané okurky a olivový olej. Vše...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
5 hlasů
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu8

Z másla, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a povaříme 5 minut. Přidáme hrášek, očištěnou a na kousky...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Plátek staršího chleba nakrájíme na kostičky. 3 stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. V teflonové pánvi rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, na něm...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme. Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Hrách namočíme přes noc. Vodu slijeme a hrách uvaříme společně s celerem až doměkka. Před koncem vaření osolíme a přidáme kmín. Vše rozmixujeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Hrách namočíme asi 1/2 dne předem. Potom jej uvaříme s nastrouhanou kořenovou zeleninou a nakrájenou cibulí a umeleme nebo rozmixujeme. Připravíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, česnek rozetřeme a promícháme s kořením. Připravenou směsí potřeme omytá kuřecí stehna a necháme je do druhého...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 70 min Počet komentářů k receptu1

Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Na polovině másla osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vysypeme hrášek a 10...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Cibuli nakrájíme na kostičky a v hrnci smažíme na másle asi 5 minut než zesklovatí. Poté přidáme polovinu hrášku, osolíme, opepříme a ještě chvíli...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Do hrnce vlijeme 1l vody a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme bazalkové pesto a podle chuti sůl a pepř....

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme. Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Hrášek povaříme asi 20 minut a rozmixujeme dohladka. Na polovině oleje podusíme očištěné, nakrájené houby spolu s kmínem, pepřem a solí. V hrnci...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a ocedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sekanou petrželovou nať a zalijeme vývarem z...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

V kastrole rozehřejeme větší část másla, přidáme hrášek a podlijeme osoleným vývarem. Dusíme doměkka. Šunku nakrájenou na proužky osmahneme na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Hrášek vsypeme do malého množství osolené vody a uvaříme doměkka. Ocedíme jej, necháme okapat, omastíme máslem a mírně osladíme. Plátky šunky...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na 30 g rozehřátého másla. Přidáme nadrobno pokrájenou slaninu a celer, vše osmažíme. K zelenině přidáme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Kořenovou zeleninu a pórek očistíme a nakrájíme na kousky. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1
Recept obsahuje video

Omyté maso nakrájíme na proužky a v míse promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem a kořením. Podle chuti opepříme. Mísu přikryjeme fólií a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu3

Hrách přebereme a propláchneme. Zalijeme ho vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Ve stejné vodě hrách uvaříme doměkka a prolisujeme. Ze tří...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji postupně zalijeme vlažnou vodou a uvedeme do varu. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal. Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Rýži přebereme a pečlivě propláchneme, několikrát prolijeme vařící...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Maso opláchneme a nakrájíme na podlouhlé díly. Uprostřed prořízneme kapsu a naplníme ji směsí z vajec, hrášku a salámu. Kapsu uzavřeme jehlou nebo...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 140 min

Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na polovině tuku osmažíme dozlatova. Do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na plátky - roštěnky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Rychle je opečeme po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Telecí hrudí opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Středem hrudí prořízneme kapsu, naplníme ji náplní a uzavřeme jehlami nebo provázkem. Přesekané...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Telecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Maso na horkém tuku mírně osmahneme, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmažíme. Podlijeme vlažnou vodou...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a plátky mírně osolíme. Ponoříme je do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Veku namočíme ve vlažném mléce. Kuře omyjeme, vykostíme a umeleme s vymačkanou vekou na masovém strojku. Přidáme žloutky, sůl, muškátový květ,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rozmíchaná, mírně osolená vejce vlijeme do pánvičky s rozpuštěným máslem a necháme trochu zapéci. Omeletu posypeme odkapaným hráškem, přeložíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Hrách přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce bobtnat. Potom hrách uvaříme doměkka. Uvařený...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Hrách přebereme, několikrát propláchneme tekoucí vodou, zalijeme studenou vodou a přes noc necháme bobtnat v chladničce. Potom hrách uvaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Hrách přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce bobtnat. Potom jej uvaříme doměkka. Kroupy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

V hrnci vaříme omytou a očištěnou zeleninu. Na pánvi si mezitím rozehřejeme máslo a olej, přidáme krupičku, osolíme a opepříme. Mírně opražíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

30 minut podusíme na oleji nakrájenou cibuli, mrkev, pórek, celer, česnek, bramboru, šunku a petrželku. Přidáme hrášek a zeleninový vývar. Vaříme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Propláchneme hrách, rozložíme na tácek do jedné vrstvy, zalijeme teplou vodou tak, aby byl do poloviny namočený a necháme ho klíčit min. 24 hodin. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou poté po částech zalijeme vývarem a řádně rozmícháme a necháme povařit. Poté přidáme hrášek a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hrášek necháme odkapat, prohřejeme jej s polovinou dávky másla a mírně přisladíme. Do hotového pokrmu přidáme pro zjemnění zbylé máslo.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist