Drůbež - ostatní

Drůbeží maso je stále velmi oblíbené. Nejčastěji si připravujeme maso kuřecí, ale i husa, krůta, krocen nebo slepice nabízí mnoho možností. Recepty na úpravu drůbeže mnoha způsoby a v mnoha chuťových variantách najdete v této části. Budete příjemně překvapeni, jak jinak může chutnat kuře, případně "jen" zdánlivě obyčejně pečená husa nebo krůta... Jídla z drůbežího masa jsou většinou poměrně jednoduchá, rychlá i chutná a ve vašem jídelníčku by určitě chybět neměla!

 

 

 

Seřadit
Nalezeno 135 receptů
Zobrazení

Vařené nebo pečené drůbeží maso, umeleme najemno, smícháme s bešamelem. Ochutíme muškátovým květem, solí a citrónovou šťávou. Do vychladlé směsi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 0 min Počet komentářů k receptu1

Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky. Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 77 min Počet komentářů k receptu2

Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně. Na dno...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Suroviny z kuřat očistíme a opláchneme, zalijeme je vodou, uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, dietní párky na slabá kolečka a česnek prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu1

Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Drůbeží játra očistíme, opláchneme, necháme okapat a poté je nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, osmahneme na tuku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě. Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme a spolu s očištěnými játry opláchneme, krátce spaříme horkou vodou a scedíme. Jemně nakrájenou cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Drůbeží játra očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na větší plátky. Do rozehřátého tuku dáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň. Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli. Očistíme celer, nakrájíme na jemné plátky, a povaříme asi 4 minuty a prudce ochladíme. Cibuli a česnek...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Očistíme a nastrouháme celer, mrkev a petržel. Zeleninu dáme do přecezeného vývaru a přivedeme k varu. Špenátové listy propláchneme, na malé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyjeme brokolici rozdělenou na růžičky. Oloupeme košťál, stonky odkrojíme a povaříme nejdřív tuhé části a po 10 minutách přidáme růžičky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Zelné hlávky rozkrojíme na čtvrtky a ty pak na osminky....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Očištěné kohoutí maso osolíme a se sádlem pečeme, dokud nedostane zlatavý nádech. Poté ho i se šťávou přendáme do hrnce, podlijeme vývarem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist