Drůbež - ostatní
Drůbeží maso je stále velmi oblíbené. Nejčastěji si připravujeme maso kuřecí, ale i husa, krůta, krocen nebo slepice nabízí mnoho možností. Recepty na úpravu drůbeže mnoha způsoby a v mnoha chuťových variantách najdete v této části. Budete příjemně překvapeni, jak jinak může chutnat kuře, případně "jen" zdánlivě obyčejně pečená husa nebo krůta... Jídla z drůbežího masa jsou většinou poměrně jednoduchá, rychlá i chutná a ve vašem jídelníčku by určitě chybět neměla!
Vařené nebo pečené drůbeží maso, umeleme najemno, smícháme s bešamelem. Ochutíme muškátovým květem, solí a citrónovou šťávou. Do vychladlé směsi...
Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky. Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a...
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme důkladně nasekanou petrželovou nať, pokrájená játra, osolíme, podusíme, odstavíme z ohně. Na dno...
Suroviny z kuřat očistíme a opláchneme, zalijeme je vodou, uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut. ...
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, dietní párky na slabá kolečka a česnek prolisujeme. V hrnci rozpálíme olej,...
Hřebínky zbavíme kůže, omyjeme, vložíme do vroucího vývaru a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Žampiony nakrájíme na plátky. Kohoutí...
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými...
Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm...
Drůbeží játra očistíme, opláchneme, necháme okapat a poté je nakrájíme na větší kousky. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, osmahneme na tuku...
Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě. Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme. ...
Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme a spolu s očištěnými játry opláchneme, krátce spaříme horkou vodou a scedíme. Jemně nakrájenou cibuli...
Drůbeží játra očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na větší plátky. Do rozehřátého tuku dáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji,...
Drůbeží játra očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na plátky, oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme...
Pečlivě očištěné mladé holuby opláchneme a necháme okapat. Kůži na prsou uvolníme pro náplň. Jatérka opatrně zbavíme žluče, očistíme je a...
Perličky očistíme, opláchneme, protkneme polovinou dávky slaniny a na povrchu i uvnitř mírně osolíme. Ztvarujeme je pomocí provázku nebo jehel. ...
Oloupeme a nasekáme česnek a cibuli. Očistíme celer, nakrájíme na jemné plátky, a povaříme asi 4 minuty a prudce ochladíme. Cibuli a česnek...
Očistíme a nastrouháme celer, mrkev a petržel. Zeleninu dáme do přecezeného vývaru a přivedeme k varu. Špenátové listy propláchneme, na malé...
Omyjeme brokolici rozdělenou na růžičky. Oloupeme košťál, stonky odkrojíme a povaříme nejdřív tuhé části a po 10 minutách přidáme růžičky. ...
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Zelné hlávky rozkrojíme na čtvrtky a ty pak na osminky....
Očištěné kohoutí maso osolíme a se sádlem pečeme, dokud nedostane zlatavý nádech. Poté ho i se šťávou přendáme do hrnce, podlijeme vývarem a...