Husa - ostatní
Husí maso je velmi chutné, i když poměrně tučné, jeho barva je tmavší barvu než u masa ostatní drůbeže. Husí játra a sádlo patří mezi delikatesy, ve Francii z nich připravují vynikající lahůdkové paštiky. Recepty na ně, ale mnohé další, jako je například pečená nebo svatomastinská husa najdete v této části. Husa, připravená podle nich vám určitě bude chutnat.
Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem. Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule,...
Omytá játra osušíme a posolíme. Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden). Připravená játra...
Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Husy po obou stranách...
Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme. K poloměkkým žaludkům přidáme...
Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i...
Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka....
Vykostíme husí prsíčka a dvakrát semeleme na masovém mlýnku. Navlhčíme housku vodou nebo vývarem a vymačkáme. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle...
Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk...
Výhonky alfalfa propláchneme a očistíme. Cizrnu necháme okapat na sítě. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Kukuřici necháme rovněž...
Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Grapefruity a pomela oloupeme, odstraníme bílou dužinu a vykrojíme...
V osolené vodě vaříme naporcované husí maso. Po chvíli varu přidáme oprané kroupy a nabobtnalý hrách, který jsme den předem namočili do studené...
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přimícháme mouku a osmahneme. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme šťávu z pečeně (vypečené sádlo), dle chuti...
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme na ni játra a opečeme po obou stranách. Následně játra mírně podlijeme a dusíme zhruba 15 minut....
Omytá játra odblaníme a uprostřed nařízneme. Naplníme je plátky lanýže, obalíme plátky slaniny a posypeme paštikovým kořením. Dno pekáčku vyložíme...
Omytá a odblaněná játra protkneme mandlemi a hřebíčkem. V pekáčku rozpálíme sádlo, vložíme játra a pečeme v troubě asi 20 minut za častého...
Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová...
Očištěná stehna osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme prolisovaným česnekem. Maso vložíme do pekáčku, ve kterém jsme rozškvařili husí sádlo a...
Očištěnou a omytou husu naporcujeme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme a okořeníme zázvorem. Na husím sádle osmahneme jemně...
Očištěnou a omytou husu osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ve vyhřáté troubě 1 hodinu. Dopékáme za...
Očištěná a odblaněná játra opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na...